• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit

    Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit

    17.04.2015  

    Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședintele PL, Primarul general al municipiului Chişinău,  l-a primit, astăzi, la Primărie pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

    Cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relații de colaborare între Primăria capitalei și Ambasada SUA la Chișinău și partenerii americani din cadrul proiectelor de dezvoltare. În cadrul întrevederii au fost discutate și aspecte ale situației cu care se confruntă municipiul Chișinău și Republica Moldova în ansamblu.

    Excelența Sa, James D. Pettit, a remarcat realizările obținute de actuala administrație a capitalei, menționând că va depune și în continuare eforturi pentru susținerea reformelor. De asemenea, oficialul american s-a arătat îngrijorat de problemele și provocările cu care se confruntă Republica Moldova, menționând că corupția este principalul fenomen în calea dezvoltării țării noastre. „Guvernul SUA va sprijini în permanență lupta împotriva acestui flagel", a mai spus James D. Pettit.   

    Potrivit lui Dorin Chirtoacă, SUA au susținut în permanență parcursul european și democratic al Republicii Moldova. „Spre regret, toți constată cu tristețe ceea ce se întâmplă în ultimele luni la Chișinău, că partenerii SUA și UE sunt evitați. În realitate oferta de continuare a reformelor și de dezvoltare a RM a fost respinsă de actuala guvernare", a subliniat Edilul-șef al capitalei.

    Totodată, cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relații de colaborare dintre administrația municipală și autoritățile publice din SUA, precum și perspectiva aprofundării pe diverse planuri. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, orașul Chișinău este înfrățit cu orașul Sacramento din SUA, iar în scurt timp există posibilitatea de dezvoltare a relațiilor bilaterale și cu orașul Chicago, unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din SUA.

    În altă ordine, interlocutorii s-au referit și la faptul că există aceleași viziuni în ceea ce privește modul de dezvoltare a unei municipalități sau a unui stat, în pofida faptului că necesită a fi adoptate unele reforme drastice care pot fi nepopulare.

    Aceasta este prima vizită la Primăria capitalei a noului ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, de la preluarea mandatului.

    Sursa: www.chisinau.md

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com