• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mesajul Dl. Mihai Ghimpu de 7 aprilie - Ziua Libertăţii: Continuăm lupta până la capăt pentru binele și libertatea noastră

    Mesajul Dl. Mihai Ghimpu de 7 aprilie - Ziua Libertăţii: Continuăm lupta până la capăt pentru binele și libertatea noastră

    07.04.2015  

    Stimați tineri, nu există nimic mai scump pe acest pământ, decât  libertatea omului și a  poporului. Numai un popor liber de puterea străinului sau de puterea despotului (tiranului)  poate oferi oamenilor prezent și  viitor și doar un om liber poate contribui la dezvoltarea democratică a societății

    Lipsa unei vieți dinamice și moderne, lipsa unui nivel de trai satisfăcător, dar mai ales lipsa oricărei perspective de viitor european, cred eu, este motivul principal care i-a determinat pe tineri să iasă pe data de 6 și 7 aprilie 2009 în Piața Marii Adunări Naționale.

    Din păcate, după alegerile din noiembrie 2014, dezamăgirea continuă. Cei care au ajuns la guvernare pe valul protestelor și emoțiilor tinerilor din aprilie 2009 au hotărât să guverneze cu comuniștii, cu torționarii, cu cei care se fac vinovați de maltratările tinerilor în comisariatele de poliție, cu cei care au omorât tineri în noaptea de 7-8 aprilie 2009.

    Cu regret, după șase ani, lucrurile s-au schimbat foarte puțin, viața voastră rămâne a fi în continuare foarte grea, probleme s-au adunat și mai multe și tineretului nu-i rămâne decât să plece pentru a-și construi prezentul și viitorul. Și aici, stimați tineri, nu pot să nu vă dau dreptate. Adevărul e de partea voastră, dar viața continuă, cu noi sau fără noi și, după cum a spus William Shakespeare ,,Viața e un teatru, iar noi suntem actori,,. Iar dacă e așa, altă cale, dragii mei, decât să jucăm rolul până la sfârșit, nu este. Altfel spus, să continuăm lupta până la capăt pentru binele și libertatea noastră.

    Dovada este ieșirea voastră pe data de 6 și 7 aprilie 2009, dragi tineri, pentru a continua lupta începută de străbunei, buneii și părinții voștri.

    Iată de ce vreau să vă mulțumesc  tuturor celor care ați  ieșit cu gânduri pașnice pe data de 6 și 7 aprilie 2009 în Piața Marii Adunări Naționale și, totodată, să vă chem să nu cedați în lupta pentru libertatea noastră. Libertatea e ca un izvor, după cum am mai spus și, dacă ai grijă de el, ai de unde bea apă. Sfatul meu este să avem grijă zi de zi de izvorul libertății noastre. Libertatea omului, cred eu, depinde doar de el. Libertatea poporului depinde de demnitatea lui. Despoții dispar sau nu apar atunci când Lupți și Trăiești cu DEMNITATE pentru LIBERTATE, iar imperiile care fură libertatea  unui POPOR, mai devreme sau mai târziu MOR, iar Luptătorii pentru OM, NEAM și ŢARĂ nu MOR niciodată.

    Vă invit în această seară, la ora 19:00, să veniți în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău să aprindeți o lumânare și să ne amintim de cei care au luptat și au murit pentru o viață mai bună, pentru un viitor european.

    Trăiască TINEREȚEA, Trăiască LIBERTATEA!

    Mihai GHIMPU,
    Președintele Partidului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com