• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU: Acordarea unui statut special Taracliei va crea „un nou focar de instabilitate” în sudul republicii

    Mihai GHIMPU: Acordarea unui statut special Taracliei va crea „un nou focar de instabilitate” în sudul republicii

    02.04.2015  

    Mihai Ghimpu a făcut un apel către PLDM și PDM să nu voteze proiectul înaintat de comunişti (și în legislatura trecută) cu privire la acordarea raionului Taraclia, preponderent populat de bulgari, a unui statut naţional–cultural.

    Apelul a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă, susținută de conducerea Fracțiunii PL – Mihai Ghimpu, Președintele PL și Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL.

    Mihai Ghimpu a accentuat că prin acest proiect, comuniștii vor doar să bage zâzanie şi să creeze focare de instabilitate în Republica Moldova.

    „Iată că acum Moscova şi cei care sunt aici consideră că bulgarii au rămas supăraţi şi le trebuie şi lor o autonomie largă. Pe timpul fostei URSS, comuniştii nu s-au gândit că trebuie acordate drepturi bulgarilor, iată acum au înţeles că trebuie să le dea. Toată asta demonstrează că noi nu avem partide politice, dar geopolitice, care au o singură misiune - de a crea focare pe acest mic pământ”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Președintele PL a reiterat că Partidul Liberal optează pentru pace, libertate şi bunăstare în republică, și condamnă astfel de politici, menite să creeze tensiune.

    „Suntem împotrivă şi vom face tot posibilul ca în Republica Moldova să funcţioneze legea, iar etniile să beneficieze de drepturile pe care le au, ca să existe pace şi bunăstare. Facem apel către colegii din fracțiunile PLDM şi PD să nu susţină acest proiect şi să se gândească că e nevoie de linişte şi pace pe acest teritoriu, mai ales că în Ucraina frate pe frate împuşcă", a adăugat Președintele PL, Mihai Ghimpu.

    În context, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a accentuat că  „acest proiect, aparent nevinovat, este periculos, fiind un proiect identitar al PCRM, unde sunt elemente evidente de autonomie, mai ales că Taraclia are graniţă comună cu Ucraina şi UTA Găgăuzia. Proiectul nu este doar antinaţional şi antistatal, dar şi admite grave încălcări ale Constituţiei.”

    Vedeți conferința de presă mai jos.

    Serviciul de Presă al PL
    3 aprilie 2015
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com