• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Corina Fusu participă la Summitul anual „The Women în Parliaments Global Forum (WIP) 2015”

    Corina Fusu participă la Summitul anual „The Women în Parliaments Global Forum (WIP) 2015”

    23.03.2015  

    Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ambasador al Republicii Moldova la WIP, participă la Summitul anual „The Women în Parliaments Global Forum (WIP) 2015”, care are loc în perioada 23 – 25 Martie 2015 la Addis Abeba, Etiopia.

    Tema Summit-ului Anual WIP 2015 este „New Leadership for Global Challenges” și este găzduit de Comisia Uniunii Africane cu sprijinul Comisiei Europene.

    La această reuniune de nivel înalt participă femei parlamentare din întreaga lume, fiind o oportunitate unică pentru participanți de a discuta cele mai stringente probleme de pe agenda globală și să ia parte la dialoguri politice care reflectă influența factorilor de decizie de gen feminin în lume.

    WIP a identificat o selecție remarcabilă de vorbitori în Programul Summit-ului Anual WIP 2015, care va include dezbateri în plen, sesiuni de break-out și mese rotunde interactive. Printre vorbitorii invitați și confirmați sunt: Nkosazana Dlamini-Zuma, Președinte al Comisiei Uniunii Africane, Sheikh Hasina Wajed, Prim-ministru al Bangladesh-ului, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă și de Securitate, Neven Mimica, Comisarul European pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională, Zainab Bangura, Reprezentant special al ONU privind violența sexuală în conflicte, Mari Kiviniemi, Secretar general adjunct al OCDE, Denis Mukwege, Fondator al Spitalului Panzi și Louis Michel, Membru al Parlamentului European și fost Comisar European pentru Dezvoltare și Ajutor Umanitar.

    Evenimentul principal al Summit-ului Anual WIP 2015 este Gala Premiilor WIP. Republica Moldova este premiată, fiind apreciată drept lider regional în reducerea decalajului de gen în politică din Europa și Asia Centrală, în baza clasamentul Forumului Economic Mondial "Sex Global Gap Report".

    WIP este o fundație independentă și internațională creată cu scopul avansării societății prin construirea unei rețele a Femeilor din Parlamente. WIP este determinată să încurajeze și să educe societatea pentru a afla mai multe despre potențialul neexploatat și talentul femeilor, în vederea creșterii numărului de politicieni femei în întreaga lume.

    Serviciul de Presă al PL
    23 martie 2015
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com