• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, Președintele PL, a avut întrevedere cu noul Ambasador al SUA în RM, Dnul James D. Pettit

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a avut întrevedere cu noul Ambasador al SUA în RM, Dnul James D. Pettit

    04.02.2015  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a avut astăzi, 4 februarie 2015, o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit.

    În cadrul întrevederii au fost  discutate subiecte ce se referă la necesitatea implementării  reformelor în Republica Moldova, funcționarea instituțiilor democratice, subiecte ce țin de situația politică, dar și  despre procesul de integrare a Republicii  Moldova în Uniunea Europeană. Totodată, cei doi oficiali au abordat mai multe chestiuni şi probleme cu care se confruntă la momentul actual Republica Moldova.

    Printre subiectele sus expuse, Mihai Ghimpu a reiterat disponibilitatea de a relua negocierile cu cele două partide PLDM și PD, ținând cont de compromisul la care s-a ajuns în prezența celor de la PPE, PES și ALDE.

    ”Noi niciodată nu am fost împotriva reluării negocierilor, iar pentru a continua parcursul european, soluția este alianța acestor trei partide: PL, PLDM și PD. Eu  pot să le dau tot celorlalte partide, dar nu libertatea și dreptatea pe care trebuie să o oferim oamenilor. Cauza națională e mai importantă decât banii, funcțiile, relațiile. Eu vreau lege și guvernare pentru oameni. Asta-i lupta sfântă , a mea și a colegilor mei. Ca să fie un stat de drept și democratic, Republica Moldova are nevoie de reforme. În primul rând, reforma justiției și descentralizarea puterii. Aceste reforme  pot fi făcute doar de un Guvern care are un sprijin politic declarat, iar acest sprijin, în condițiile actuale îl poate oferi doar o alianță nu cu comuniștii, dar cu Partidul Liberal. Partid care este garantul acestor reforme necesare pentru parcursul nostru european, altfel Guvernul va fi lipsit de credibilitate și asta va duce la lipsa investițiilor”  a menționat Mihai Ghimpu.

    La rândul său, Ambasadorul SUA, James D. Pettit, și-a exprimat îngrijorarea și interesul față de ceea ce se întâmplă pe scena politică. I-a mulțumit Președintelui PL și a asigurat în continuare sprijin Republicii Moldova.

    ”Vă mulțumesc că ați găsit timp pentru această întrevedere. Imi pare rău că nu am discutat  mai devreme ,pentru că discuția a fost una valoroasă. Am înțeles care sunt scopurile Partidului Liberal, iar idealismul dvs. este doar de apreciat.”, a adăugat James D. Pettit. 

    Serviciul de Presă al PL
    4 februarie 2015
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com