• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (GALERIE FOTO) Imagini SPECTACULOASE! După ce au fost aprinse luminile, drumul spre aeroport arată ca în Europa

    (GALERIE FOTO) Imagini SPECTACULOASE! După ce au fost aprinse luminile, drumul spre aeroport arată ca în Europa

    31.01.2015  

    Bulevardul Dacia parcă ar fi îmbrăcat în straie de sărbătoare. Sute de lumini au fost aprinse pe o parte și pe alta a sensurilor de circulație, pe porțiunea Porțile Orașului - Aeroportul Chișinău. Astfel, după multe așteptări, iluminatul stradal a fost inaugurat de primarul general, Dorin Chirtoacă. Acesta a mers la panoul de control și, apăsând pe un singur buton, a făcut lumină de-a lungul bulevardului Dacia.

    Lucrările de modernizare a iluminatului stradal au demarat încă în luna aprilie 2014. Reţeaua de iluminat public are circa 10 km şi este amplasată pe mijlocul traseului.

    În total, au fost instalaţi 251 de piloni, cu înălţimea de 11 m şi 2 braţe, pentru a asigura iluminarea ambelor sensuri de circulaţie. Traseul este iluminat de 409 corpuri electrice de culoare albă, pe bază de led, cu consum redus. 

    Costul lucrărilor este de circa 22 de milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal pentru anul 2014.

     

    Anterior, şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţki, a menţionat că, în urma realizării acestui proiect, s-a reuşit economisirea a circa cinci milioane de lei, bani care ar putea fi redistribuiţi pentru extinderea iluminatului până la intrarea în Sângera şi Băcioi.

    Sursa text & foto: www.realitatea.md

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com