• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, Președintele PL, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în RM, Enrico Nunziata

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în RM, Enrico Nunziata

    22.01.2015  

    Astăzi , 22 ianuarie 2015, Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.

    Președintele PL a abordat în cadrul întrevederii mai multe subiecte de importanță majoră pentru R. Moldova, în prim-plan fiind crearea coaliției de guvernare.

    Mihai Ghimpu  a reiterat disponibilitatea și ferma poziție a Partidului Liberal de a participa la formarea majorității parlamentare, ținand cont de compromisul la care s-a ajuns în prezența celor de la PPE, PES și ALDE.

    "Noi vrem să fim la guvernare. Noi vrem o guvernare pentru oameni, dar pentru aceasta este clar tuturor că este nevoie de depolitizarea organelor de drept. Noi, liberalii, ne dorim schimbarea mult așteptată de cetățeni, dar aceasta nu se poate întampla fără combaterea corupției, contrabandei. Iată de ce este nevoie de reformarea organelor de drept.", a declarat Președintele PL.

    Enrico Nunziata a menționat că oficialii europeni cunosc foarte bine tot ce se întâmplă în RM, iar interesul față de situația din republică l-au demonstrat prin susținere și prin vizita lor aici. Mai mult, Ambasadorul a mulțumit Președintelui PL și l-a asigurat de sprijinul țării sale în democratizarea republicii și depolitizarea organelor de drept.

    "Vă mulțumim pentru faptul că sunteți sincer, deschis și ne prezentați realitatea. Ceea ce ține de susținere, din partea noastră este garantată în cazul în care se fac reforme", a mai adăugat dl Ambasador al Italiei în RM.

    La rândul său, Președintele Liberalilor a mulțumit domnului Nunziata pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și a precizat că cetățenii republicii au nevoie de acest ajutor: " Vă mulțumesc că trăiți împreună cu noi aceste momente mai dificile. Mă bucură faptul că ne vedem mai des și că sunteți interesat de viitorul nostru european."

    Serviciul de Presă al PL
    22 ianuarie 2014

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com