• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu

    Partidul Liberal a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu

    15.01.2015  

    Astăzi, 15 ianuarie 2015, conducerea şi membrii Partidului Liberal au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. Evenimentul a avut loc în contextul aniversării a 165 de ani de la naşterea Marelui Poet.
    La acest eveniment, Mihai Ghimpu, Președintele PL, pentru a scoate în evidență că Mihai Eminescu ar fi de actualitate dacă ar scrie editoriale politice și în zilele noastre, a citit un fragment dintr-o lucrare scrisă de Marele Poet:

    "Din momentul în care luptele de partid au degenerat în România în lupta pentru existenţa zilnică, din momentul în care mii de interese private sunt legate de finanţe sau de căderea unui partid, nu mai poate fi vorba de neatîrnarea politică a diferitelor grupuri care-şi dispută puterea statului. Din momentul în care interesul material de-a ajunge la putere precumpăneşte, o spunem cu părere de rău: lupta egală în ţară şi Parlament, nu mai e decît manipulul unor ambiţii personale, al unor apetituri, pe cât de nesăţioase, pe atât de vrednice de condamnat."

    Iar primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că „Opera lui Mihai Eminescu este o speranță că se va face dreptate și pentru noi, cei din R. Moldova”.
    Marele Poet Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850. A fost poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititori și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

    Serviciul de Presă al PL
    15 ianuarie 2015
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com