• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Pirkka Tapiola a avut o întrevedere cu conducerea Partidului Liberal

    Pirkka Tapiola a avut o întrevedere cu conducerea Partidului Liberal

    03.12.2014  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL și Alina Zotea au participat la o întâlnire cu Pirkka Tapiola, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

    E.S. Pirkka Tapiola a transmis un mesaj de felicitare Partidului Liberal pentru rezultatele obținute în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, urându-le conducerii și echipei PL multe succese și cât mai multe realizări care vor schimba în bine viața cetățenilor.

    În cadrul întrevederii de astăzi, 3 decembrie, au fost abordate mai multe subiecte ce țin de situația politică și socială din  Republica Moldova, formarea alianței postelectorale de factură democratică, prioritățile PL-ului în crearea alianței de guvernare, implementarea reformelor, continuarea cursului european ș.a.

    Președintele PL a atras atenția asupra faptului că Uniunea Europeană trebuie să monitorizeze activitatea guvernului pentru a se asigura că sunt cu adevărat implementate reforme, nu doar mimate. De asemenea, Mihai Ghimpu este de părere că după formarea alianței de guvernare este necesară o discuție comună dintre liderii partidelor din cadrul alianței formate și reprezentanții UE. Astfel vor fi punctate strict prioritățile ce țin de vectorul european și nu va exista loc de politică dusă la două capete.

    „Noi, liberalii, suntem interesați ca Republica Moldova să nu piardă cursul european. În cadrul acestor alegeri,  cetățenii au trecut peste toate nemulțumirile, supărările, dezamăgirile și au votat pentru vectorul european, consider că aceasta trebuie să fie o lecție, iar partidele care i-au dezamăgit sper că au înțeles că dacă vor continua să guverneze în același mod ca până acum,  peste 4 ani, daca nu mai devreme, vom pierde pentru mulți ani înainte cursul european." - a menționat Mihai Ghimpu în cadrul întrevederii cu E.S. Pirkka Tapiola.

    Un alt subiect important s-a referit la alegerea Președintelui Republicii Moldova, în acest context, Mihai Ghimpu a subliniat faptul că liberalii au înaintat în Parlament în 2011 proiectul unei Noi Constituții care ar fi eliminat toate lacunele din actuala Lege Supremă, inclusiv ar fi fost stabilit un mecanism simplificat pentru alegerea Președintelui R. Moldova, 50+1, întrucât Președintele RM ales de către Parlament nu poate avea aceleași atribuții pe care le are un Președinte ales de către cetățeni.

    În altă ordine de idei, Președintele PL a subliniat că liberalii au reușit să pună punctul la unele speculații de ordin național, inclusiv denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova, iar acum PL va acorda o atenție deosebită și problemelor economice și sociale - „Noi acum trebuie să redresăm economia statului, pentru că doar având o economie dezvoltată, vom putea schimba viața oamenilor, vor putea mări salariile, pensiile etc. Bineînțeles, pentru a avea o economie dezvoltată contează cine conduce statul, să fie nu doar profesioniști, ci și cinstiți. Vă asigur că PL va continua să muncească și în continuare pentru binele cetățenilor, pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în democrație. Vom insista ca toți cei care urmează să fie numiți în funcții să fie oameni care-și sumă reformele, cinstiți, fără dosare sau implicări în acte de corupție ș.a."

    E.S. Pirkka Tapiola a subliniat faptul că pentru cetățeni și pentru republică va conta foarte mult calitatea guvernării, implementarea reformelor și aplicarea în practică a prevederilor Acordului de Asociere și Liber Schimb, și doar în așa fel R. Moldova se va apropia vizibil de Uniunea Europeană.

    Mihai Ghimpu s-a referit și la politica Partidului Liberal, despre care a accentuat: „Noi nu luptăm împotriva nimănui, noi luptăm pentru o viața mai bună și pentru democrație. Aceasta nu este nicidecum o luptă împotriva Rusiei, a limbii ruse, ci pentru asigurarea unui un stat de drept și democratic unde legea e una pentru toți."

    La sfârșitul întrevederii, Președintele PL a adresat un mesaj de mulțumire E.S. Pirkka Tapiola pentru sprijinul constant oferit republicii de către Uniunea Europeană și susținerea de care beneficiază R. Moldova în parcurgerea vectorului european.

     

    Serviciul de presă al PL

    3 decembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com