• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României, a avut o întrevedere cu conducerea Partidului Liberal

    Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României, a avut o întrevedere cu conducerea Partidului Liberal

    01.12.2014  

    De Ziua Națională a României, 1 decembrie, conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României. La întrevedere au participat: Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Valeriu Munteanu, Vicepreședinte al PL, Gheorghe Brega, membru al Biroului Politic al PL și Alina Zotea.

    Dl Bogdan Aurescu a accentuat că și-a dorit ca prima sa vizita în calitate de Ministru al Afacerilor Externe al României să fie în Republica Moldova. De asemenea, Dl Aurescu a felicitat echipa Partidului Liberal pentru rezultatele obținute la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

    Președintele PL a mulțumit, la rândul său, Ministrului de Externe al României pentru vizita efectuată la sediul PL și a adresat un mesaj de felicitare pentru România și toți românii de Ziua Națională a României.

    În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de desfășurarea alegerilor parlamentare în Republica Moldova, formarea majorității proeuropene, prioritățile viitoarei coaliții democratice de guvernare, viitorul european al Republicii Moldova, implementarea prevederilor Acordului de Asociere și Liber Schimb dintre RM și UE ș.a.

    Referindu-se la scrutinul electoral din 30 noiembrie, Mihai Ghimpu a accentuat că alegerile au fost democratice, libere și corecte și „cel mai important este ca cetățenii au dat dovadă de demnitate. Cu toate dezamăgirile, necazurile, problemele care îi chinuie zi și noapte, totuși, au votat pentru partidele în care și-au pierdut încrederea. Acesta este un mare plus pentru republica aceasta chinuită și osândită. Au trecut peste supărări și au înțeles că alternativă nu este!"

    Președintele Partidului Liberal a menționat că în cel mai scurt timp liderii celor 3 partide proeuropene se vor așeza la masa de negocieri pentru a discuta formarea unei alianțe de guvernare.

    Ministrul Afacerilor Externe al României a accentuat importanța implementării reformelor în Republica Moldova. Dânsul a accentuat că „aplicând prevederile Acordului de Asociere și Liber Schimb, înseamnă reforme adevărate!"

    De asemenea, s-a discutat și despre politica la două capete, despre care atât conducerea PL, cât și Ministrul Afacerilor Externe al României, sunt de părere că nu trebuie să-și găsească locul, aceasta ar însemna blocarea reformelor.  

    „Noi suntem deschiși să vă susținem și să vă acordăm ajutorul în realizarea acestor proiecte, pentru ca în Republica Moldova să fie implementate reforme și drumul ei european să continue." - a mai precizat Dl Bogdan Aurescu.

    Mihai Ghimpu a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, precizând că R. Moldova a mizat întotdeauna pe relațiile de parteneriat dintre România și R. Moldova.

     

    Serviciul de presă al PL

    1 decembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com