• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU: Vă mulțumesc, stimați cetățeni, pentru lecția pe care ne-ați dat-o, pentru patriotism, demnitate și curaj!

    Mihai GHIMPU: Vă mulțumesc, stimați cetățeni, pentru lecția pe care ne-ați dat-o, pentru patriotism, demnitate și curaj!

    01.12.2014  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a susținut astăzi, 1 decembrie, o conferință de presă. În cadrul conferinței de presă, Mihai Ghimpu a adus un mesaj de mulțumire cetățenilor care au votat pentru Partidul Liberal, dar și pentru celelalte partide proeuropene, făcând să existe o majoritate democratică.

    „Vă mulțumesc celor care ați votat pentru PL, acest vot înseamnă că aveți încredere, acest vot înseamnă că susțineți politica Partidului Liberal de aderare la NATO și UE, acest vot înseamnă că DVS mergeți cu un pas înaintea altor partide politice. De asemenea, vă mulțumesc pentru votul acordat partidelor proeuropene. Votul DVS a hotărât ca din nou cele 3 partide: PL, PLDM și PDM să se așeze la masa de negocieri  și sa formeze o nouă Alianță pentru Intergrare Europeană."

    Mihai Ghimpu a accentuat că unicul drum al Republicii Moldova este cel spre Uniunea Europeană și NATO, iar aderarea la valorile europene este un proces firesc pentru republică - „Republica Moldova nu are alt drum decât aderarea la valorile pentru care au luptat mulți dintre DVS, frații noștri, părinții noștri, buneii și străbuneii noștri, iar locul nostru este alături de aceste valori.  Republica Moldova nu poate merge în direcția în care au chemat unele partide proruse, fericirea n-a venit niciodată din acea direcție, de acolo au venit ocupanții. Republica Moldova este un stat european, este un stat de drept și democratic  și, astfel, datorită votului DVS va veni ziua când cu adevărat omul va fi prioritatea guvernării, iar legea va fi una pentru toți. Eu sunt convins că de data aceasta cei în care DVS v-ați pierdut încrederea, ați trecut peste dezamăgiri, frustrări, peste nemulțumiri, au tras concluzii și vor face așa încât să creăm un viitor mai bun pentru toți."

    De asemenea, Președintele PL a adus un mesaj de mulțumire cetățenilor pentru curajul, patriotismul și demnitatea de care au dat dovadă - „Vă mulțumesc pentru lecția pe care ne-ați dat-o,  pentru patriotism, pentru demnitate, pentru curaj,  pentru că ați ales un viitor mai bun pentru copiii și copiii copiilor noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu!"

     

    Fiind întrebat despre condițiile PL-ului în formarea unei alianțe, Mihai Ghimpu a accentuat că Partidul Liberal nu impune condiții, întrucât pentru PL contează interesele cetățenilor și bunăstarea lor, iată de ce PL va negocia astfel încât să aibă de câștigat cetățenii - „ Pentru noi este important omul, democrația și valorile, nu banul sau funcțiile.  Ne dorim  ca cetățenii să simtă că au o guvernare democratică, o guvernare pentru oameni și ei trebuie să simtă ca guvernarea muncește pentru ei, dar nu invers!"

    În ceea ce privește obiectivul Partidului Liberal de aderare  a R. Moldova la NATO, Președintele PL a accentuat că  „ Republica Moldova nu are capacități politice, nici militare și nici economice de a apăra independența și libertatea cetățenilor săi. Iată de ce PL a propus cetățenilor aderarea Republicii Moldova la NATO. Da, suntem 3 partide diferite, avem 3 programe diferite, fiecare cu alegătorii săi, însă Republica Moldova este una, iar cetățenii merită bunăstare și pace, pe care le putem oferi doar în cadrul NATO și UE!"

    Referindu-se la statutul de neutralitate a R. Moldova, Mihai Ghimpu a menționat că se așteaptă decizia Curții Constituționale la sesizarea depusă de către deputații PL, atunci lucrurile vor fi mult mai clare.

    La sfârșitul conferinței de presă, Președintele Partidului Liberal a venit cu o promisiune în fața cetățenilor:  „Promit în fața cetățenilor că noi vom ramâne aceeași, consecvenți în politica noastră, vom rămâne alături de oameni, vom susține tot ceea ce va îmbunatăți condițiile de trai ale cetățenilor, vom face în așa fel încât Republica Moldova să devină cu adevărat un stat european. Nu doar prin declarații, dar prin fapte concrete și realizări. Pentru aceasta e nevoie să avem o guvernare cinstită, corectă și să încetăm politica dusă la două capete."

     

    Întrucât astăzi, 1 decembrie, este Ziua Națională a României, Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare tuturor românilor - „Felicitări de Ziua Națională a României! Trăiască România, trăiască românii de pretutindeni!"

     

    Serviciul de presă al PL

    1 decembrie 2014

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com