• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  „Un monument pentru fiecare sat” a ajuns și în Hârtopul Mare, Criuleni

    „Un monument pentru fiecare sat” a ajuns și în Hârtopul Mare, Criuleni

    28.11.2014  

    În localitatea Hârtopul Mare, Criuleni, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist. Acesta a fost instalat la inițiativa Partidului Liberal și Organizației Teritoriale PL Criuleni, condusă de Oleg Ogor. Monumentul face parte din proiectul  „Un monument pentru fiecare sat",  lansat și susținut de Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal.

    La eveniment au participat Valeriu Munteanu, Vicepreședintele PL,  Oleg Ogor,  Președintele OT PL, Criuleni, Ionel Pușcaș, consilier local PL, dar și primarul satului,  Dumitru Roșca.

    Monumentul a fost sfințit de doi preoți, iar după aceasta cei prezenți au venit cu câte un mesaj.

    Locuitorii satului Hîrtopul Mare au mulțumit întregii echipe PL, dar în mod special Președintelui Mihai Ghimpu, pentru implicare și pentru că luptă pentru înlăturarea consecințelor crimelor regimului comunist.

    Și primarul localității a mulţumit consătenilor săi pentru aportul adus de fiecare în parte la ridicarea sfântului monument și a specificat că este foarte încântat de această realizare. El a mai adăugat: „PL este partidul care ține la istoria neamului și unicul care condamnă acțiunile de deportare ale căror efecte se resimt și astăzi." Tot el a invitat toată lumea la vot și  a îndemnat participanții să voteze Partidul Liberal.

     „Acum, locuitorii din Hîrtopul Mare vor avea unde aprinde o lumânare pentru a-i comemora pe cei care au suferit din cauza regimului comunist. Străduiți-vă să fie mereu acoperit cu flori!", a accentuat Valeriu Munteanu.

    Printre cei prezenți au fost și câteva persoane deportate, care au povestit cu groază momentele prin care au trecut, menționând că nu vor uita niciodată perioada respectivă.

    Menționăm că datorită acestei inițiative a Partidului Liberal, în peste 100 de localități au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului totalitar comunist.

     

    Serviciul de presă al PL

    28 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com