• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Un monument dedicat victimelor regimului totalitar comunist a fost inaugurat în s. Molovata, Dubăsari

    Un monument dedicat victimelor regimului totalitar comunist a fost inaugurat în s. Molovata, Dubăsari

    28.11.2014  

    Astăzi, 28 noiembrie 2014, în s. Molovata, Dubăsari,  a avut loc inaugurarea monumentului în memoria victimelor regimului comunist totalitar de ocupație. Monumentul a fost ridicat datorită proiectului inițiat și susținut de Partidul Liberal „Un monument pentru fiecare sat". La evenimentul de inaugurare au participat Veronica Herța, Vicepreşedinte al Partidului Liberal, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament, Natalia Lipca, Inspector în cadrul Direcției coordonarea activității executivului, Primăria mun. Chișinău, Ludmila Crăciun, Președintele OTPL Dubăsari, conducerea localității, locuitorii satului.

    Ceremonia de comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice a demarat cu un minut de reculegere, după care a urmat o slujbă religioasă în memoria zecilor de familii care au avut de suferit de pe urmă deportărilor, oficiată de către preotul din localitate.

    „Memoria celor care au fost deportaţi de către regimul comunist trebuie să o păstrăm vie printr-un monument, deoarece în acest sat au fost deportaţi foarte mulţi oameni gospodari, patrioţi, oameni care-şi iubeau neamul. Acest monument a fost ridicat sub egida Partidului Liberal, la iniţiativa Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, iar asemenea monumente sunt ridicate în mai multe localităţi din întreaga republică. E datoria noastră să cinstim memoria celor care nu mai sunt cu noi şi care n-au avut nici o vină!" - a menţionat președintele OT PL Dubăsari, Crăciun Ludmila.

    Veronica Herța, Vicepreședintă PL, a menţionat că astfel de monumente demonstrează faptul că poporul nostru nu-şi uită trecutul. „Sute de mii de oameni au fost nedreptăţiţi de regimul comunist de ocupaţie, au suferit de foame, au fost deportaţi, li s-au luat averile, iar aceste adevăruri are curajul să le spună doar Partidul Liberal. Familia mea este și ea o victimă a regimului comunist..." Dânsa a relatat povestea tristă a familei sale, despre zilele negre prin care a trecut. Bunelul ei s-a numărat printre persoanele nevinovate care au fost deportate cu în Siberia. Acolo s-a născut și tatăl dumneaei. „Reîntorși în locurile natale, familia mea a jurat că niciodată nu va fi comunistă!" - a subliniat Veronica Herța.

    La sfârșitul evenimentului, deporatații au fost invitați la o masă de pomenire.

     

    Serviciul de presă al PL

    28 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com