• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  START CARAVANEI NATO ȘI UE!

    START CARAVANEI NATO ȘI UE!

    28.11.2014  

    Liberalii au desfășurat pe parcursul zilei de 28 noiembrie CARAVANA NATO ȘI UE! STARTUL a fost dat din Piața Marii Adunări Naționale, de către Mihai GHIMPU, Președintele PL, unde a avut loc și o manifestație dedicată lansării Caravanei NATO și UE.

    La eveniment au participat și liderii partidului liberal - Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, Valeriu Munteanu, Vicepreședinte al PL, candidați PL la funcția de deputat în Parlament, care au venit cu discursuri în fața celor prezenți la eveniment.

    De asemenea, au fost prezenți și Președinții Organizațiilor Teritoriale ale Partidului Liberal, liderii Tineretului Liberal și liderele Organizației Femeilor Liberale.

    Corina Fusu, care a fost și moderatoarea evenimentului, a subliniat că „astăzi PL își desfășoară acțiunea culminantă, de vârf, din această campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 - Caravana NATO și UE! Trăim astăzi vremuri istorice, vremuri istorice pentru Ucraina, pentru România, pentru  Republica Moldova, pentru întreaga Europă! Astăzi, în acest context geopolitic, nu mai există loc pentru compromisuri, nu mai există loc pentru „politică deșteaptă", nu mai există loc pentru politică duplicitară, nu mai exist loc pentru politică de a  avea interese și foloase de la 2 vaci, NU! Mergem într-o singură direcție! În direcția NATO și UE cu PL! PL și-a ales direcția! Vectorul și direcția este NATO și UE! Este lumina, pacea și bunăstarea!"

    Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, candidat PL la funcția de deputat în Parlament, a lansat un apel către toți cetățenii republicii să iasă la vot pe 30 noiembrie și să aleagă NATO și UE! Dânsul a vorbit despre necesitatea aderării la NATO și UE și a accentuat că doar continuându-ne drumul european,  în Republica Moldova va fi combătută corupția și va putea fi asigurată pacea, bunăstarea și securitatea cetățenilor republicii.

    „Astăzi, în cadrul acțiunii „Caravana NATO și UE", vrem să mobilizăm toți locuitorii Chișinăului, toți locuitorii republicii să participe la vot duminică, 30 noiembrie. Să participe la vot pentru ca prin vot să arătăm tuturor că Republica Moldova își alege în mod legitim viitorul său european, că opțiunea este susținută de marea majoritate a locuitorilor Republicii Moldova, a celor de acasă și a celor din diasporă. Vreau să facem această acțiune de la un capăt la celălalt din plin, în așa fel încât duminică dimineață, toată lumea să pornească spre secțiile de votare și seara să ne putem bucura de această decizie istorică pe care o luăm în ceea ce privește aderarea Republicii Moldova la UE și Alianța Nord-Atlantică." - a subliniat Dorin Chirtoacă.

    Prim-vicepreședintele PL a lansat un apel către toți cetățenii să iasă la vot și să opteze pentru un viitor demn, în bunăstare și securitate, alături de NATO și UE -

    „Vă chem pe toți, de la mic la mare, pe 30 noiembrie să ieșiți la vot! Prin opțiunea noastră proeuropeană să demonstrăm în mod legitim, în mod liber, că republica Moldova și-a ales o soartă demnă, o soartă a păcii, a ordinii și a prosperității și a spus un NU hotărât sărăciei și războiului, oferite de Uniunea Vamală. Vă chem să ieșiți la vot în numele generațiilor care s-au jertfit pentru ca noi să fim liberi, și cei care au fost deportați în Siberia, și cei care au suferit de pe urma foametei organizate, și cei care au fost persecutați de regimul comunist. În numele tuturor celor care nu s-au mai întors din Siberia, în numele celor care au luptat din 89 și până în prezent, în numele tineretului care a ieșit pe 7 aprilie, în numele copiilor și a celor care vor avea de dus bucata asta de pământ mai departe, duminică avem datoria să ieșim la vot! Doar prin vot vom putea alege ceea ce ne aparține - o viață bună și demnă în cadrul UE!  Avem de ales între soarta Donețkului, Luhanskului și a Crimeii și cea a Letoniei, Lituaniei și a Estoniei. În această toamnă, Ucraina a cîștigat prin alegerile parlamentare, în această toamnă România a câștigat la alegerile prezidențiale, în această toamnă Moldova va câștiga prin alegerile parlamentare de la 30 noiembrie pentru ca să avem o viață bună în cadrul Uniunii Europene!"

    Și Valeriu Munteanu a îndemnat cetățenii să participe la scrutin și aleagă NATO și UE - „PL a mers în această campanie electorală cu sloganul Uniți în familia NATO și UE! PL este unica formațiune relevantă din RM, unica formațiune parlamentară și viitoare parlamentară, fostă la guvernare și viitoare la guvernare, care militează în egală măsură pentru aderarea RM la UE, de rând cu aderarea la NATO. Este o cale foarte și foarte complicată, dar este calea adevărului. Nu este calea jumătăților de măsură, așa cum fac alte partide din RM care cunosc și înțeleg că Republica Moldova ori va deveni membru NATO, după care va deveni stat membru al UE, ori în continuare vom sta în acest spațiu al incertului, pentru că securitatea pe care o acordă NATO este o precondiție pentru a atrage investiții, pentru creșterea economică și pentru aducerea bunăstării, lucruri necesare pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova."

    Mihai Ghimpu a reiterat că Republica Moldova nu-și poate apăra libertatea fără ajutorul și protecția NATO, motiv pentru care Partidul Liberal promovează insistent perspectiva aderării la NATO și luptă pentru realizarea acestui obiectiv.

    „Republica Moldova fără NATO e ca un robinet fără apă, și asta vrem să înțeleagă nu doar cetățenii, dar și partidele politice cu care ne vom întâlni să guvernăm și să construim acel drum spre Europa. UE este uniunea unde pacea, bunăstarea, creația activează liber, omul trăiește fără frică, omul e sigur de ziua de mâine, omul e sigur în viitorul său.  Noi de 200 de ani suferim, cred că nu mai este alt pământ care a suferit atât și care este amestecat cu sânge și durere." - a subliniat Mihai Ghimpu în discursul său.

    Dânsul a mai accentuat că Partidul Liberal vrea pace, bunăstare și libertate pentru toți cetățenii republicii, indiferent de naționalitate și a accentuat că pentru formarea unei coaliții de guvernare, PL va avea condiția ca în programul de guvernare să fie inclusă prioritatea aderării republicii la NATO, așa cum s-a întâmplat în Ucraina când a fost constituită coaliția de guvernare - „Pe data de 30 noiembrie, cetățenii vor vota pentru UE și NATO, iar după aceasta  noi vom  semna un Acord,  așa cum au semnat ucrainenii când au format Coaliția de guvernare și primul punct a fost aderarea la NATO.  Așa va face și Partidul Liberal! Noi nu vrem să fim umiliți în continuare, noi nu mai vrem politica la două capete, s-o terminăm cu politica dublă! Niciodată călăul n-a îmbrățișat jertfa pentru a o ferici, a îmbrățișat-o pentru a-i băga cuțitul în inimă și asta a fost timp de 200 de ani."

    „Stimați cetățeni, PL nu înseamnă doar Partidul Liberal,ci și pace și libertate! De aceea, votați PL!

    PL! P!L PL! PL înseamnă pace, libertate, jos corupția, jos hoții, jos mafioții! PL înseamnă dragoste față de dvs, față de acest pământ! PL înseamnă NATO și UE! Votăm PL, votăm NATO, votăm UE!  Iar pentru ca mesajul nostru, pacea, liniștea, bunăstarea să ajungă în fiecare sat, localitate, casa, în fiecare inimă, la fiecare om, în numele NATO și UE, în numele libertății noastre, care este mai scumpa decât toate, dau start caravanei NATO și UE!
    Cu PL în familia NATO și UE!" - cu acest mesaj a fost dat startul CARAVANEI LIBERTĂȚII.

    Mașinile cu drapele NATO, UE și PL au pornit din Piața Marii Adunări Naționale spre toate localitățile din republică, dar și prin sectoarele Chișinăului, ducând mesajul Partidului Liberal peste tot. Și Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, a făcut același lucru - a condus o mașină cu drapelul NATO și cel al UE prin centrul capitale.

     

    Serviciul de presă al PL

    28 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com