• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a întreprins o vizită la Fabrica de Cusătorie din Complexul Codru

    Dorin Chirtoacă a întreprins o vizită la Fabrica de Cusătorie din Complexul Codru

    27.11.2014  

    Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, candidat PL la funcția de deputat în Parlament,  s-a aflat la o întâlnire cu lucrătorii  Fabricii de Croitorie din Complexul Codru, Chișinău .

    Dorin Chirtoacă a vorbit despre realizările  Primăriei municipiului Chișinău și schimbările radicale în bine și vizibile care au fost realizate de când a fost ales în funcția de Primar general, menționând: rezolvarea problemei mirosului urât din oraș; reconstrucția și amenajarea lacului din parcul „Valea Morilor”; procurarea și punerea în circulație a 152 de troleibuze noi, inclusiv asamblarea a 50 de troleibuze de către Regia Transport Electric; amenajarea a 250 de locuri noi de joacă pentru copii în oraș și suburbii; susținerea dezvoltării suburbiilor Chișinăului prin alocarea a circa 1,5 mlrd lei timp de 7 ani pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere, dar și proiecte de dezvoltare(construcția rețelelor de apeduct și canalizare, extinderea rețelelor de iluminat, reparația străzilor, reparația grădinițelor, școlilor etc); excluderea clorului ca dezinfectant pentru apă și introducerea hipocloritului de sodiu, substanță folosită în UE; amenajarea primei străzi pietonale din Chișinău; reparația și reconstrucția a 20 de străzi; implementarea programului european de sortare a gunoiului ș.a.

    Una dintre realizările notorii pentru neamul nostru și demnitatea națională o constituie ridicarea și inaugurarea Monumentului în memoria victimelor deportărilor regimului comunist de ocupație din anii 1941, 1949, 1951, în locul pietrei instalate de Gheorghe Ghimpu, monument care este reprezentativ la nivel mondial și unic în Europa.

    Referitor la prioritățile PL-ului după ce va ajunge la guvernare, Dorin Chirtoacă a asigurat că Partidul Liberal va face tot posibilul să contribuie la înfăptuirea un act de guvernare calitativ, în serviciul cetățenilor, prin negocierea unui acord de coaliție după principii europene și democratice.

    Dorin Chirtoacă  a îndemnat participanții să iasă la vot, să aleagă vectorul european și să participe, astfel,  la dezvoltarea republicii - „Doar vectorul european și umbrela NATO vor garanta pace și securitate pentru cetățenii noștri! Ieșiți la vot! Alegeți partidul care v-a demonstrat că se ține de cuvânt, partidul care pune accent pe fapte și nu joacă dublu! Votați Partidul Liberal! Cu PL în familia NATO și UE!”

    Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat și candidații PL la funcția de deputat -  Eugenia Iurco, Violeta Crudu, Vasile Urâtu și Ștefan Schidu.

     

    Serviciul de presă al PL

     

    27 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com