• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu Munteanu – discuții cu studenții basarabeni din Iași

    Valeriu Munteanu – discuții cu studenții basarabeni din Iași

    27.11.2014  

    Miercuri, 26 noiembrie 2014, Valeriu Munteanu, candidat PL la funcția de deputat, a avut o întâlnire cu studenții basarabeni din Iași.

    La întâlnire au mai participat președintele Clubului Liberal Iași,Veaceslav Iurcu, membrii clubului cât și simpatizanți ai Partidului Liberal.

    Valeriu Munteanu a trasat câteva elemente distinctive care individualizează Partidul Liberal de orice alt partid din Moldova, accentuând că PL este unica formațiune politică relevantă care promovează aderarea la UE, de rând cu aderarea la NATO -  „Acest lucru este un stăvilar pentru  PL, pentru că mulți cetățeni, nefiind informați și lăsându-se manipulați de propaganda prorusă,  văd în acest bloc militar un balaur cu 3 capete."

    Vicepreședintele PL , prin discursul dumnealui, a explicat că sunt argumente suficiente pentru a pretinde că politica Partidului Liberal este una corectă, consecventă și pentru binele cetățenilor.

    Unul dintre subiectele abordate de Valeriu Munteanu a fost aderarea la NATO și UE - „Doar NATO a creat precondiții la aderare la UE,  iar ceilalți politicieni conștientizează pericolul care vine din est și necesitatea ca Moldova sa-si gasească apărare, dar ei spun adevărul pe jumătate sau chiar mint cu o misiune."

    Faptul că Partidul Liberal nu a folosit niciodată alte imperative electorale, decât material și suflet curat, dar nu macaroane și orez, a adus pe chipul celor prezenti lumină și încredere.

    S-a mai discutat și despre faptul că PL promovează valorile națională, luptă pentru cauza națională și pentru eliminarea tuturor consecințelor nefaste ale regimului comunist de ocupație, promovând adevărul istoric. Astfel,  PL a contribuit substanțial ca Republica Moldova să poată deveni nu doar democratică, ci și să conștientizeze trecutul tragic pe care l-a avut această fâșie de pământ.

    Valeriu Munteanu a mai specificat că sunt Partidul Liberal este singurul care luptă pentru realizarea perspectivei aderării la NATO, dovadă fiind și sesizarea depusă la Curtea Constituțională de către deputații PL privind neutralitatea R. Moldova, iar misiunea pe care o are Partidul Liberal este una istorică.

    „Nu noi am ales unde să ne naștem. Dar trebuie să ne cunoaștem rădăcinile, iar noi, liberalii,  nu doar că le cunoaștem, ci și luptăm pentru libertatea și unitatea neamului nostru!" - a mai adăugat Vicepreședintele PL.

    Intâlnirea a fost una de succes, numărul mare de studenți și întrebările puse au demonstrat că tinerii sunt receptivi și împart aceleași valori pentru care militează Partidul Liberal, susținând obiectivul principal al PL - aderarea la NATO și integrarea în UE.

     

    Serviciul de presă al PL

    27 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com