• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ucraina și-a ales un legislativ proeuropean și pro-NATO, iar România - un președinte corect și de factură liberală, este rândul Republicii Moldova să revină la normalitate!

    Ucraina și-a ales un legislativ proeuropean și pro-NATO, iar România - un președinte corect și de factură liberală, este rândul Republicii Moldova să revină la normalitate!

    27.11.2014  

    Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, candidată PL la funcția de deputat, a avut mai multe întâlniri electorale astăzi, 27 noiembrie -  cu funcționarii Preturii Sectorului Centru, cu angajații Institutului Gradina Botanică și cu elevii și profesorii Școlii Profesionale nr. 1 din Chișinău.

    Corina Fusu a vorbit despre importanța alegerilor din 30 noiembrie, necesitatea continuării cursului european, problema manipulării prin intermediul instituțiilor media, implicarea femeilor în viața politică, prioritățile Partidului Liberal și realizările acestuia.

    În cuvântul de deschidere, Corina Fusu a subliniat: „Alegerile parlamentare actuale sunt alegerile cu o miză crucială. Împreună cu DVS vom decide vectorul de dezvoltare - Est sau Vest, Kremlinul sau Bruxelles-ul, războiul sau pacea, siguranța și decență sau embargouri".

    Potrivit Corinei Fusu, echipa PL și-a asumat, în mod responsabil, pentru viitoarea guvernare un șir de obiective, printre care:  asigurarea securității cetățenilor RM, prin aderarea la NATO; redresarea economică, prin reducerea ecomiei tenebre și investirea eficientă a remitențelor de peste hotare; consolidarea statului de drept; reforma constituțională; prevenirea și combaterea corupției; reorganizarea administrativ-teritorială și cea a administrației publice; dezvoltarea rurală și modernizarea satelor ș.a. De asemenea, Corina Fusu a accentuat că Partidul Liberal și-a asumat politici responsabile în domeniul economie, în domeniul industrial și agricol, în domeniul protecției sociale, educației, sănătății, culturii, de susținere a tineretului și sportului ș.a.

    Participanții au adresat întrebări referitor la Acordul de Asociere, reformele din sistemul educațional, asigurarea piețelor interne cu produse autohtone, eradicarea corupției.

    Referitor la beneficiile Acordului de Asociere , Corina Fusu a menționat: „Chiar dacă Acordul de Asociere presupune beneficii pe termen mediu și chiar lung (5-7 sau chiar 10 ani), în primele 2 luni de la implementare acesta deja a adus anumite rezultate vizibile. S-a constatat o creștere impresionantă, în septembrie-octombrie 2014, a exporturilor de vinuri  cu 26%, mere de 2,7 ori, prune de 8,1 ori, struguri de masă de 5,8 ori, porumb dulce congelat de peste 3 ori și cereale cu peste 77%. Creșterile sunt exprimate față de anul precedent, astfel, fiind eliminat factorul sezonier."

    Referitor la reformele din sistemului educațional, Corina Fusu a menționat că aceste reforme  sunt necesare, dar implementarea acestora trebuie făcută cu mai mult profesionalism și responsabilitate, pentru a crea un echilibru întrea accesibilitatea și calitatea studiilor pentru fiecare  copil.

    „Eradicare corupției poate fi făcută doar prin continuarea vectorului European, România demonstrează prin excelență lupta cu acest flagel." - a spus Corina Fusu, referindu-se la problema corupției din R. Moldova.

    La final, Corina Fusu a chemat toți particpanții să vină în număr considerabil la vot, pentru a asigura parcursul euopean, continuarea reformelor veritabile și tragerea la răspunde, ulterior, a celor care au încălcat legea, ascunzându-se sub paravanul integrării în Uniunea Europeană.

    „Ucraina și-a ales un legislativ proeuropean și pro-NATO, iar România - un președinte corect și de factură liberală, este rândul Republicii Moldova să revină la normalitate! Cu PL în familia NATO și UE! La 30 noiembrie, votăm Partidul Liberal!" - a conchis Corina Fusu.

     

    Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat și candidații PL la funcția de deputat -  Eugenia Iurco și Vasile Urâtu.

     

    Serviciul de presă al PL

    27 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com