• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Breasla medicilor consideră că Ministerului Sănătății trebuie condus de LIBERALI

    Breasla medicilor consideră că Ministerului Sănătății trebuie condus de LIBERALI

    26.11.2014  

    Gheorghe Brega, candidat PL la funcția de deputat, în colaborare cu Organizația Teritorială PL Centru, al cărei Președinte este Roman Sofroni,  s-a întâlnit cu colaboratorii Institului de  Neurologie.

    În discursul de salut, Dl Brega a menționat că fiind medic de mai mult de 30 ani cunoaște îndeaproape problemele din sistemul de sănătate. De asemenea, și-a exprimat regretul că specialiștii noștri medicali, fiind la fel de buni ca speciliștii din UE, primesc salarii și pensii mizere, iar condițiile de activitate sunt inferioare standardelor europene. „Sunt sigur ca aveți multe supărări pe actula guvernare, supărări de multe ori întemeiate. Dar, astăzi fac apel să votăm parcursul european de dezvoltare al republicii, și nu unii exponenți ai partidelor care s-au compromis. Pe de altă parte, consider că doar PL a guvernat fără să confunde buzunarul public cu buzunarul propriu. Pentru că Partidul Liberal este Partidul care luptă pentru identitatea națională și pentru adevăr, dar NU pentru interese de business și de grup." - a accentuat Gheorghe Brega.

    Gheorghe Brega a explicat avantajele aderării la NATO și, ținând cont de contextul geopolitic, necesitatea republicii de a realiza acest obiectiv cât mai curând - „Inițial, multe idei PL păreau sinucigașe, mă refer și la integrare în UE și limba română, dar Curtea Constituțională le-a pus la punct pe toate. Așa e și cu NATO!  Toată lumea se teme de NATO, dar am să fac o simplă paralelă dintre intervențiile din  Afganistan , intervenții demarate de Federația Rusă și de unde  s-au întors 347 de sicrie cu cetățenii noștri, iar pe de altă parte din operațiunile NATO, militarii noștri s-au întors cu experineță, profesionalism și recompense financiare pe măsură. NATO nu este ceva obligatoriu, militarii sunt înrolați  în mod benevol, iar acțiunile NATO sunt coordonate și aprobate de Consiliul de securitate ONU."

    Vorbind de problemele ce țin de domeniul medical, Gheorghe Brega a subliniat că doar continuând reformele și vectorul european, putem moderniza și aduce schimbări în beneficul sănătății cetățenilor, schimări pe Piața Farmaceutică, producerea și păstrarea medicamentelor, modului de petrecere a licitațiilor cu privire la achizițiobnarea medicamentelor din instituțiile medicale ș.a.

    Colaboratorii de la Institutul de Neurologie au ținut să menționeze că le sunt recunoscători deputaților PL că nu au admis tentativele neprofesioniste și meschine de a  comasa un șir de instituții precum Centrul de diagnostică, Spitalul Republican, Institutul Oncologic, Institutul de Cardiologie într-o singură instituție, care ar fi periclitat buna desfășurare și activitate a instituțiilor în cauză. Dânșii au subliniat că domeniul medical are nevoie de descentralizare, și nu de centralizare abuzivă și neprofeionistă, dar și de reforme responsabile și eficiente. De aceea își doresc ca reprezentanții PL-ului acceadă în forul Legisaltiv, iar Ministerul Sănătății să fie condus de profesioniștii din  Partidul Liberal.

    În final, Gheorghe Brega a invitat participanții să voteze PL pentru reforme eficiente în toate domeniile, inclusiv cel al sănătății. „Cu PL în familia NATO și UE!" - a conchis Gheorghe Brega.

     La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru și candidații PL la funcția de deputat -  Eugenia Iurco, Silvia Savca și Ștefan Schidu.


    Serviciul de presă al PL

    26 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com