• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Oamenii de știință susțin parcursul European și politicile liberale!

    Oamenii de știință susțin parcursul European și politicile liberale!

    25.11.2014  

    Marți, 25 noiembrie, Corina Fusu, a avut o întrevedere cu colaboratorii Academiei de Ștințe.

    Potrivit Corinei Fusu, echipa PL și-a asumat în mod responsabil pentru viitoarea guvernare următoarele obiectivele: asigurarea securității cetățenilor RM, prin aderarea la NATO, a unui prezent demn şi a unui viitor european pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de naţionalitate, prin integrarea republicii în UE.

    Corina Fusu a menţionat că în situaţia de faţă, pentru a realiza cât mai curând aderarea la NATO și integrarea europeană a Republicii Moldova este necesar ca în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014, Partidul Liberal să ajungă la guvernare. „Ucraina și-a ales un legislativ proeuropean și pro NATO, România a ales un președinte corect și de factură liberală. Este rândul Republicii Moldova să se rupă de „moștenirea" de sorginte sovietică și coruptă și să se expună clar pentru vectorul european. PL este partidul care militează, în egală măsură, pentru aderarea la NATO și integrarea în UE, de aceea alegerea corectă la 30 noiembrie este Partidul Liberal!" - a accentuat Corina Fusu.

    Participanții s-au arătat îngrijorați de salariile mici pe care le primesc intelectualii, dar de și propaganda mediatică de la posturile de televiziune, care manipulează cetățenii.

    Corina Fusu a subliniat că doar continuarea cursului european și implementarea Acordului de Asociere poate asigura dezvoltarea științei. Pentru comparație, deși Acordul de Asociere presupune beneficii pe termen mediu și chiar lung (5-7 sau chiar 10 ani), în primele 2 luni de la implementare acesta deja a adus anumite efecte tangibile.  „În domeniul științei , începând cu iulie anul curent, Republica Moldova este eligibilă pentru proiectele din cadrul Programului European pentru Cercetare - Inovare Orizont 2020 (H2020), al cărui buget este de 80 de miliarde de euro, pentru perioada 2014 - 2020. Această asociere la programul de cercetare va permite entităţilor fizice şi juridice care reprezintă R. Moldova să obţină drepturi similare cu cele din statele membre ale UE, în cadrul apelurilor la programul H2020.", a spus D-na Fusu.

    Referitor la televiziune și media, Corina Fusu a accentuat că problema poate fi rezolvată prin adoptarea unui Nou Cod al Audiovizualului,  care va stipula transparența proprietarului de media. În acest sens,  deputații PL au înaintat un nou Cod al Audiovizualului,  expertizat de OSCE și Consiliul Europei, dar care nu a fost votat de  actuala coaliție de guvernare. „Doar accederea deputaților PL în număr considerabil în Parlament va permite înfăptuirea reformelor veritabile, asigurarea bunăstării și păcii cetățeanului, alături de omul de știință sau creație! Cu PL în familia NATO și UE!", a conchis Corina Fusu.


    Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat și candidații PL la funcția de deputat -  Eugenia Iurco, Silvia Savca și Ștefan Schidu.

     

    Serviciul de presă al PL

    25 noiembrie 2014 

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com