• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL demonstrează profesionalism și angajament față de cetățeni!

    PL demonstrează profesionalism și angajament față de cetățeni!

    21.11.2014  

    Astăzi,  21 noiembrie, Dorin Chirtoacă, Prim- Vicepreședinte al PL și Mihai Moldovanu, vicepreședinte al PL - candidați PL la funcția de deputat în Parlament,  au participat la o întrevedere cu colaboratorii Spitalului clinic municipal nr. 1.

    Mihai Moldovanu a menționat că cetățenii au obosit de vorbe multe, ei își doresc fapte - „Care sunt faptele prin care PL s-a remarcat la capitolul sănătate? Iată câteva din ele: Programul de renovări și dotări în cadrul instituțiilor medicale, în total, începând cu anul 2007, au fost alocate circa 250 milioane de lei pentru domeniul sănătății; deschiderea Centrului municipal de hemodializă în Spitalul clinic municipal nr.3 „Sfânta Treime"; renovarea maternității municipale nr. 2, a departamentului de urgență și a trei săli de operații în Spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco", a sălii de naștere și de reanimare în spitalul clinic municipal nr.1; reparația instituțiilor medicale din cadrul AMT-urilor;  înlocuirea geamurilor și, parțial, a ușilor în Centrul stomatologic pentru copii; continuarea programului de procurare a utilajului medical: aparate radiologice (12), de anesteziere și ventilatoare; procurarea de utilaj radiologic pentru instituțiile medicale (pentru prima dată după 1991); a fost construit un bloc nou cu dotări la Spitalul clinic municipal nr.2 „Arhanghelul Mihail" ș.a. Aceste realizări  demonstrează angajamentul clar al Partidului Liberal pentru bunăstarea și sănătatea cetățenilor."

    În continuare,  Dorin Chirtoacă s-a referit la realizările muncipiului Chișinău, chiar dacă  în perioada 2007-2014 administraţia centrală a încercat în continuu să blocheze activitatea primăriei, acţionând, de fapt, împotriva locuitorilor municipiului. Prim-vicepreședintele PL a accentuat că datorită echipei PL de la Primăria mun. Chișinău  a fost evitat falimentul, au fost achitate datorii în valoare de 800 milioane lei, a fost stabilizată situația economico-financiară și au fost efectuate reforme. 

    „În condiții complicate,  am reușit să redresăm situația economică a municipiului, am asigurat un echilibru financiar și am menținut un grad redus de îndatorare - 3.5% din bugetul anual, ceea ce permite contractarea de noi fințări pentru dezvoltarea și modernizarea capitalei." - a subliniat Dorin Chirtoacă. Prim-vicepreședintele PL a accentuat că de când deține funcția de Primar general al municiupiului, după  42 de ani, a fost rezolvată problema mirosului urât din orașul Chișinău, provocat de nămolul de la stația de epurare a apelor uzate, prin intermediul tehnologiei olandeze "Geotube". Din procesul de tratare a apei potabile a fost eliminat clorul,  s-au procurat 102 de troleibuze noi, iar 50 trolebuze au fost asamblate la Chișinău. De asemenea, Dorin Chirtoacă a mai menționat, printre realizări, și reconstrucția, amenajarea și punerea în funcțiune a lacului din parcul „Valea Morilor";  reparația și reconstrucția,  începând cu anul 2007,  a peste 20 de străzi, poduri și intersecții cu o suprafața de circa 600.000  m2; soluționarea problemei inundațiilor în zona gării feroviare;  derularea programului „Prima Casă" pentru persoane și familii tinere cu venituri medii ș.a.

    Prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a îndemnat participanții să iasă la vot, să aleagă vectorul european și să participe, astfel, la dezvoltarea republicii - „Doar vectorul european și umbrela NATO vor garanta pace și securitate pentru cetățenii noștri, precum și replicarea reformelor din Chișinău la scara națională. Cu PL în familia NATO și UE!"

    Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat și candidații PL la funcția de deputat -  Eugenia Iurco, Silvia Savca, Vasile Urâtu și Ștefan Schidu.

     

    Serviciul de presă al PL

    21 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com