• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Veronica Herţa, vicepreședintă PL, a avut o întâlnire cu lucrătorii Combinatului Auto Nr.4 din Chișinău

    Veronica Herţa, vicepreședintă PL, a avut o întâlnire cu lucrătorii Combinatului Auto Nr.4 din Chișinău

    21.11.2014  

    Vineri,  21 noiembrie, Veronica Herța, Vicepreședintă a PL, Președinta Organizației Teritoriale PL Buiucani, candidată PL la funcția de deputat în Parlament,  a participat la un dialog direct cu colaboratorii combinatului Auto Nr. 4 din Chișinău.

    În  cuvântul de deschidere, Veronica Herța a menționat că astăzi în Chișinău ar fi imposibil să nu recunoaștem meritele și realizările Primarului general al mun. Chișinău,  Dorin Chirtoacă. „Pentru  că provin dintr-o familie de deportați, am să încep cu ridicarea și inaugurarea Monumentului în Memoria victimilelor deportărilor regimului comunist de ocupație din anii 1941, 1949 și 1959. Un gest de recunoaștere și legitimare a celor care au stat la propășirea identității noastre românești !" - a spus D-na Herța.

    Vicepreședinta PL a vorbit și despre alte realizări ale Primarului general al mun. Chișinău, realizări pe care locuitorii Chișinăului le văd în fiecare zi. „Din păcate, atunci când Dorin Chirtoacă a fost ales în funcția de Primar general al municipiului Chișinău, majoritatea întreprinderilor erau în prag de faliment, dar chiar și așa a fost evitat falimentul, au fost achitate datorii  în valoare de 800 milioane lei, a fost stabilizată situația economico - financiară și au fost effectuate reforme importante.", a mai subliniat Veronica Herța.

    Dânsa a enumerat câteva din realizările echipei PL și a Primarului Dorin Chirtoacă, printre care: rezolvarea , după 42 de ani, a problemei mirosului urât din orașul Chișinău; eliminarea clorului din procesul de tratare a apei; 152 de troeibuze noi la standarde europene; reconstructia și amenajarea parcului „Valea Morilor", peste 20 de strazi din Chișinău au fost reabilitate, crearea a circa 30000 locuri de muncă, începand din 2007,  prin autorizarea investițiilor în ramura construcțiilor, precum și prin deschiderea unităților noi de comerț, alimentație publică, prestări servicii ș.a.

    Veronica Herța a subliniat faptul că în suburbiile municipiului Chișinău au fost investiți peste 1,3 mlrd. lei timp de 7 ani, adică circa 200 mln. lei anual - „Cu siguranță că fiecare din voi are rude prin localitățile rurale, de aceea vreau să vă întreb: Ce s-ar întampla, dacă în fiecare sat s-ar investi așa cum se investește în suburbiile Chișinăului? Simplu - am aduce mult mai rapid Europa la noi acasă, așa cum am adus-o în municipiul Chișinău!"

    Vicepreședinta PL a îndemnat participanții la întâlnire să fie responsabili și să voteze vectorul european și reformele - „Alegeți schimbarea în bine! Votați pentru partidul care v-a demonstrat prin fapte că lucrurile se pot schimba! Votați Partidul Liberal! Cu PL în familia NATO și UE!"

    Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat și candidații PL la funcția de deputat -  Eugenia Iurco, Silvia Savca și Ștefan Schidu.

     

    Serviciul de presă al PL

    21 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com