• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Sociteni, Ialoveni, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist

    La Sociteni, Ialoveni, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist

    21.11.2014  

    Locuitorii satului Sociteni, Ialoveni, vor avea un loc unde să deplângă victimele regimului totalitar comunist. Echipa PL din Sociteni, cu sprijinul OT PL Ialoveni și conducerii PL, a ridicat în localitatea Sociteni un monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupație. La inaugurarea monumentului au participat: Anatol Șalaru, Prim-vicepreședinte al PL și Vladimir Cernat, Președintele Organizației Teritoriale PL Ialoveni.

    Locuitorii s. Sociteni au mulțumit echipei PL pentru că luptă pentru înlăturarea consecințelor crimelor regimului comunist, acest monument fiind o dovadă în plus că Partidul Liberal este un partid al valorilor, care promovează adevărul istoric și este dedicat cauzei naționale.

    Prim-vicepreședintele PL, Anatol Șalaru, a menționat la ceremonia de inaugurare că datorită acestei inițiative a Partidului Liberal, în peste 100 de localități au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului totalitar comunist - „Lupta Partidului Liberal pentru afirmarea adevărului istoric, cauza națională, eliminarea consecințelor nefaste ale regimului comunist de ocupație a dat roade. În sfârșit, după atâția ani, limba română a fost declarată limba oficială a R. Moldova datorită sesizării depuse la Curtea Constituțională de către deputații liberali. Mihai Ghimpu a decretat ziua de 28 iunie - zi a ocupației sovietice, acesta este adevărul și Partidul Liberal l-a spus ferm și direct, indiferent de context sau guvernare. Tot el a desecretizat arhivele KGB, iar datorită eforturilor lui Dorin Chirtoacă, în scuarul gării feroviare a fost înălțat un monument reprezentativ pentru victimele deportărilor regimului comunist. În echipa Partidului Liberal sunt oameni patrioți, oameni care-și iubesc neamul, care-și cunosc trecutul și rădăcinile. Asemenea oameni trebuie să ajungă în fruntea statului, pentru că doar așa vom scăpa de umilință și probleme! Nu cu trădători, hoți, corupți sau mincinoși, ci cu oameni corecți, cu demnitate și patrioți!"

    Anatol Șalaru a atenționat locuitorii s. Sociteni de importanța fiecărui vot la 30 noiembrie, îndemnându-i să voteze responsabil -„Nu putem admite revenirea la trecutul tragic. O viață mai bună vom avea doar în NATO și UE! Asumați-vă responsabilitatea de a participa la construirea unui viitor în libertate, pace și bunăstare!"

     

    Serviciul de presă al PL

    21 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com