• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Șelemet, Cimișlia, liberalii au ridicat un monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupație

    La Șelemet, Cimișlia, liberalii au ridicat un monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupație

    20.11.2014  

    În  localitatea Șelemet, Cimişlia, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist. Monumentul a fost instalat la iniţiativa Partidului Liberal şi a Organizaţiei Teritoriale PL Cimişlia şi face parte din proiectul „Un monument pentru fiecare sat", lansat și susținut de Mihai Ghimpu încă din perioada când îndeplinea funcția de Președinte Interimar al republicii. La ceremonia de inaugurate a participat conducerea PL, reprezentată de Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte al PL,  candidat PL la funcția de deputat, Mihai Roibu,  responsabil din partea Biroului Politic al PL de activitatea OT PL Cimişlia, candidat PL la funcția de deputat, Vasile Bulat, Preşedinte al Organizaţiei Teritoriale PL Cimişlia, candidat PL la funcția de deputat , Ion Coptu, Preşedinte al Organizaţiei Primare PL Șemelet şi Tatiana Badan, Primar a localităţii Semelet.

    Dupa serviciul divin de sfințire a monumentului, ținut de preotul localității, liderii PL au venit cu câte un mesaj pentru participanţi.

    Ion Coptu a relatat, print-un discurs simplu şi aproape sufletului, chinurile prin care au trecut românii moldoveni în timpul războiului şi a ocupaţiei comuniste. "Acest monument este construit cu lacrimile celor care nu şi-au mai revăzut persoanele dragi, cu lacrimile celor care au luptat împotriva regimului totalitar, care au luptat pentru libertate", a subliniat Ion Coptu.

    Prim-vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a accentuat cât este de important pentru un popor care priveşte spre viitor şi spre Europa să nu-şi uite trecutul. "Partidul Liberal a inaugurat peste 100 de monumente de acest gen, pentru că ele nu ne dau voie să uităm ce-a fost. Nu trebuie să trăim în trecut, însă nu trebuie să uităm de el. Este datoria noastră să cunoaştem istoria. Doar aşa o să putem evita greşelile făcute de cei care au murit pentru viitorul nostru!" - a enunțat Prim-vicepreședintele PL.  Anatol Şalaru a mai spus că Partidul Liberal, în frunte cu Mihai Ghimpu, este partidul care luptă pentru identitatea naţională şi un viitor în pace și bunăstare,  în familia NATO și UE.

    Prim-vicepreședintele PL a mai subliniat că Partidul Liberal lupă activ, metodic, eficient și rezultativ cu consecințele regimul totalitar comunist de ocupație. Astfel, Mihai Ghimpu, în calitate de Președinte Interimar, a decretat ziua de 28 iunie 1940 - zi de ocupație sovietică,  a desecretizat arhivele KGB, Dorin Chirtoacă a inaugurat în fața gării feroviare din Chișinău un imens monument în memoria victimelor deportărilor comuniste  - „Trenul durerii", iar pe întreg teritoriul republicii sunt deja instalate peste 100 de monumente în memoria victimelor regimului comunist de ocupație.

    Primarul satului Selemeţ a ţinut să mulţumească Partidului Liberal pentru acestă iniţiativă, în special  Președintelui Organizației Primare PL Șelemet, Ion Coptu, care a mai menționat că „deși nici părinții și nici rudele mele nu au fost deportate,  nu am putut fi indiferent față de crimele comise de regimul totalitar comunist, și la inițiativa conducerii PL,  am  hotărât să-mi asum responsabilitatea pentru inaugurarea monumentului în localitatea natală."

    Un mesaj de mulțumire a adresat și Anastasia Balmuș,  președinta societății istorice „Ștefan cel Mare" din or. Cimișlia, care a accentuat că „datorită acestei inițiative a conducerii PL, durerea neamului nostru nu este uitată!"

     

    Serviciul de presă al PL

    20 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com