• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a participat la inaugurarea unui monument în satul unde a copilărit - Ignăței, Rezina

    Dorin Chirtoacă a participat la inaugurarea unui monument în satul unde a copilărit - Ignăței, Rezina

    19.11.2014  

    În satul Ignăței, Rezina, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist. La ceremonia de inaugurare a participat Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Primar General al mun. Chișinău, al cărui tată este originar din această localitate.

    Dorin Chirtoacă, vădit emoționat de semnificația momentului, a accentuat că de ceva timp și-a propus edificarea unui monument în localitatea de baștină a tatălui său, care de două ori a fost deportat cu familia în Siberia.

    Referindu-se la alegerile care se apropie,  Dorin Chirtoacă a menționat că și azi sunt forțe ostile acestui popor, care promovează instabilitatea, războiul și sărăcia. „Păcat că azi cetățenii sunt puși în situația de a alege între UE - care înseamnă uniunea păcii, a bunăstării și progresului,  și UV, care reprezintă dictatură, sânge și lacrimi”, a mai menționat Dorin Chirtoacă. Dânsul a accentuat că  doar alegând calea corectă, doar asumându-ne trecutul, putem merge sigur și ferm înainte.

    „PL își propune ca în fiecare localitate din republică să fie înălțate monumente comemorative, căci copii și urmașii noștri trebuie să cunoască adevărul  despre tragedia poporului român. Noi vom continua să luptăm pentru adevărul istoric, pentru dreptatea acestui popor care a suferit prea mult și care merită să trăiască în demnitate. Partidul Liberal și-a asumat misiunea grea de a lupta pentru identitatea națională, pentru adevăr istoric, pentru limba română, alfabetul latin și luptă consecvent pentru eliminarea consecințelor nefaste ale regimului comunist. Veșnică memorie eroilor care au avut de suferit pentru că-și iubeau neamul, limba, cultura și tradițiile!  Noi trebuie să avem grijă ca populaţia Republicii Moldova să cunoască adevărul,  iar  Partidul Liberal  este unul din puţinele formaţiuni politice care spun adevărul, care promovează valorile”, a mai menționat Prim-vicepreședintele PL.

    Monumentul înălțat la Ignăței, Rezina, a fost sfințit de preotul din localitate,  care a mulțumit Partidului Liberal că nu uită de înainașii  care și-au dedicat viața pentru cauza neamului românesc.

    Menționăm, acest monument face parte din proiectul “Un monument pentru fiecare sat”, lansat de Mihai GHIMPU, Preşedintele PL, încă din perioada când exercita funcţia de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova. Iar până în prezent, datorită Partidului Liberal au fost construite peste 120 monumente în localitățile în care există victime ale regimului comunist.

    Serviciul de presă al PL

     

    19 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com