• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL pledează pentru depolitizarea Inspectoratului Fiscal și Procuraturii!

    PL pledează pentru depolitizarea Inspectoratului Fiscal și Procuraturii!

    18.11.2014  

    Lilian Carp, Vicepreședinte PL, candidat PL la funcția de deputat în Parlament și Alexandru Fleaș , șef adjunct DGETS mun. Chișinău, au participat la o întâlnire cu corpul didactic și elevii Liceului Minerva.

    În cuvântul de deschidere, Lilian Carp a menționat că „votul din 30 noiembrie este un vot geopolitic, care va determina vectorul de dezvoltare a RM: fie alegem cale păcii, securității și dezvoltării economice, fie alegem razboi, pericole de embargo, reguli neclare de business. Doar statele care se află sub umbrela NATO au beneficiat de cele mai mari investiții în economie, iar cetățenii din diasporă sunt cei care au solicitat securizarea investițiilor acestora și o politică fiscală independentă, dar nu dictată de către „șef" la telefon."

    O altă problemă la care s-a referit Lilian Carp și care subminează grav procesele democratice din RM este alegerea Procuraturii, deoarece „se accentuează fenomenul fabricării dosarelor politice și șantajarea politicienilor pentru interese de buzunar. În acest context, este necesară promovarea unor politicieni integri, necompromiși, iar PL vine cu această echipă corectă, onestă și profesionistă, care va fi garantul unei guvernări eficiente și în interesul cetățenilor", a mai spus Lilian Carp.

    De asemenea, au fost accentuate lacunele din sistemul de învățământ, cauzate de actualul Minister al Educației, privind procesul de reformare și procesul de desfășurarea a examenului de BAC.

    „Partidul Liberal propune readucerea elevilor din centrele de bacalaureat în sălile de clase, evaluarea testelor de către profesorii de unde vin liceenii, și nu de către profesorii din centrele de verificare ale comisiilor de evaluare, înfăptuirea autonomiilor instituțiilor de învățământ, ceea ce va genera creșterea salariilor din sistemul educațional ,dar și crearea unui climat favorabil pentru elevii care susțin BAC-ul." - a subliniat Lilian Carp, candidat PL la funcția de deputat.

    La eveniment au mai participat și Eugenia Iurco, Vasile Urâtu, Silvia Savca și Ștefan Schidu, candidați PL la funcția de deputat în Parlament.

     

    Serviciul de presă al PL

    18 noiembrie 2014

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com