• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Viața și averea mea a fost, este și va fi cauza națională, pământul strămoșesc și neamul meu ROMÂNESC!”

    Mihai Ghimpu: „Viața și averea mea a fost, este și va fi cauza națională, pământul strămoșesc și neamul meu ROMÂNESC!”

    18.11.2014  

    Afirmația a fost făcută în cadrul întâlniii candidaților PL la funcția de deputat în Parlament – Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal și Mihai Moldovanu, Vicepreședinte al PL, Președintele Organizației Teritoriale PL Botanica, cu lucrătorii din domeniul medical ai spitalului clinic municipal pentru copii „V. Ignatenco”. 

    Mihai Moldovanu, medic de profesie, a vorbit despre carențele din sistemul de sănătate și a prezentat soluțiile cu care vine echipa Partidului Liberal.

    „Nu avem o lege nouă a sănătății, legea care este în vigoare a fost adoptată în 1995, iar la această lege au intervenit cu modificări toți Miniștrii Sănătății, unii au adăugat ceva la anumite articole, alții au exclus, dar le-au făcut în interese personale.  O altă problemă este că astăzi sistemul de sănătate a devenit hipercentralizat. Avem haos total pe piața farmaceutică, medicamentele în R. Moldova sunt de 2-3 ori mai scumpe decât în România, iar multe dintre ele sunt de 2-3 ori mai necalitative, aceasta demonstrează că avem nevoie de un Cod al medicamentului. Cum dezvoltăm mai departe sistemul de sănătate, cum îl modernizam? Îl regionalizăm, pentru a avea servicii de calitate? Sau împărțim peste tot câte puțin și avem condiții inacceptabile? O altă problemă stringentă este cea a sistemului de salarizare în instituțiile medicale. Pentru a soluționa o problemă, trebuie s-o identifici și să-i găsești cauzele. Partidul Liberal vine cu soluții reale pentru toate aceste probleme pentru a îmbunătăți serviciile medicale și a ajuta cetățenii. Nouă ne pasă de sănătatea oamenilor, iată de ce, fără nici un dubiu, la 30 noiembrie trebuie să alegem Partidul Liberal! ”  - a enunțat Mihai Moldovanu în cadrul întrevederilor.

    Mihai Moldovanu a enumerat și realizările Partidului Liberal în mun. Chișinău, inclusiv cele din domeniul medical. Dânsul a accentuat că din 2009 până în prezent au fost reparate mai multe spitale și a fost îmbunătățită, vizibil, calitatea serviciilor medicale, dar acest lucru trebuie să fie realizat în întreaga republică.

    Despre situația politică și importanța aderării republicii la NATO și integrării în UE a vorbit Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal. Președintele PL a informat participanții la întâlnire și despre pericolul în care este pus cursul european al republicii de către unele partide cu politică pro-rusă sau compromise. „Nu poate exista o societate sănătoasă,  dacă la bază nu are adevărul, la fel cum un om care și-a fracturat o mână nu poate fi tratat cu citramon. Noi nu putem merge în UE cu o identitate și limbă falsă, impusă de cineva. Iată de ce Partidul Liberal și-a asumat această luptă pentru adevăr istoric, limbă română. Am învins această luptă, acum, după ce am pus punctul pe „i” pe aceste probleme, noi vrem să dezvoltăm economia republicii pentru a aduce cetățenilor bunăstare și o viață mai bună. Soluția este aderarea la NATO și integrarea în UE! NATO este unicul garant al securității, păcii și bunăstării noastre!”, a accentuat Mihai Ghimpu.

    „Nu-ți pierde timpul dând explicații, oricum oamenii aud doar ceea ce vor să audă, spunea Coelho. Atunci spunem oamenilor ceea ce vor să audă: Cu PL în familia NATO și UE! Votând PL, votăm NATO și UE! Votând PL, dăm dovadă ca suntem români!” -  a conchis Președintele PL, Mihai Ghimpu.

    La eveniment au participat și candidații PL la funcția de deputat în Parlament – Vasile Urâtu, Silvia Savca și Ștefan Schidu.

     

    Serviciul de presă al PL

    18 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com