• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Colibășenii își doresc un viitor european – CU PL ÎN FAMILIA NATO ȘI UE!

    Colibășenii își doresc un viitor european – CU PL ÎN FAMILIA NATO ȘI UE!

    17.11.2014  

    În localitatea Colibași, Cahul, echipa Partidului Liberal a fost primită cu aplauze și aclamări. Candidații PL la funcția de deputat în Parlament - Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Petru Botezatu, Președintele OT PL Cahul, Vasile Urâtu și Ion Șișcanu, profesor universitar, au avut o întâlnire cu locuitorii din Colibași, Cahul, duminică, 16 noiembrie.

    La întâlnirea cu alegătorii, candidații PL au accentuat importanța zilei de 30 noiembrie pentru viitorul republicii, dânșii au invitat participanții să aleagă drumul european și să conștientizeze că de votul lor depinde viitorul copiilor lor și al republicii.

    „Încotro, Republica Moldova? În Uniunea Europeană, să avem o viață bună, în bunăstare, ca în Estonia, Letonia și alte state UE sau în Uniunea Vamală, ceea ce înseamnă sărăcie, corupție, umilință, Donbass, Luhansk, Crimeea? Ce viitor alegem pentru copii noștri? Noi propunem să mergem împreună în familia NATO și UE! " - a accentuat Președintele PL în cadrul întâlnirii.

    Mihai Ghimpu a explicat locuitorilor din Colibași din ce cauză R. Moldova trăiește încă în sărăcie, iar cetățenii nu simt democrația - „Pentru a schimba lucrurile în bine, în primul rând trebuie să menținem vectorul european al republicii, dar este important să avem și o guvernare cinstită. Republica Moldova este ajutată de UE, sunt investiții, sunt proiecte, finanțări, dar pentru ca aceste resurse financiare să fie direcționate corect, oamenii de la guvernare trebuie să fie cinstiți. Numai o guvernare cinstită, corectă, pentru oameni, va reușit să aducă bunăstare cetățenilor!"

    Președintele PL a vorbit colibășenilor și despre principalele realizări ale Partidului Liberal, referindu-se la reparația/construcția drumurilor, rețelelor de canalizare, apeduc, iluminare, reparația grădinițelor și școlilor în mai multe localități ș.a. Mihai Ghimpu a accentuat că crearea condițiilor mai bune de trai la sat este o prioritate a Partidului Liberal - „Oamenii de la sate trăiesc în cele mai grele condiții, deși ei au salvat cultura, tradițiile și limba română! Partidul Liberal a reușit în mai multe localități să repare grădinițe, școli, să construiască rețele de canalizare, apeduct, iar acum ne propunem să realizăm acest lucru în fiecare localitate."

    În context, Mihai Ghimpu a enumerat realizările partidului și în plan național, referindu-se la sesizarea deputaților PL prin care Limba Română a fost declarată limba oficială a republicii, desecretizarea arhivelor KGB, instalarea pietrei comemorative în PMAN în memoria victimelor regimului comunist, monumentul din Scuarul Gării Feroviare în memoria victimelor deportărilor regimului comunist, decretarea zilei de 28 iunie - zi a ocupației sovietice, oficializarea sărbătoririi Crăciunului pe stil nou, de rând cu europenii, instalarea monumentelor în memoria victimelor regimului comunist în mai multe localități din republică ș.a.

    De asemenea, Președintele PL a explicat de ce Republica Moldova are nevoie de aderarea la NATO: „Pentru a asigura securitatea cetățenilor, pacea și bunăstarea lor avem nevoie de aderarea la NATO! Numai NATO ne poate apăra de politica imperialistă a lui Putin! Dacă Georgia, Ucraina ar fi fost state membre NATO, Rusia n-ar fi intrat în aceste state! NATO înseamnă securitate, pace și bunăstare! Aderarea la NATO a Republicii Moldova va aduce investitori, pentru că cei care investesc au nevoie de stabilitate, astfel vom crește economia și vom asigura un trai mai bun cetățenilor."

    Cu referință la situația politică actuală, Mihai Ghimpu a accentuat că la aceste alegeri cetățenii trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să-și acorde votul pentru partidele care luptă pentru oameni, pentru interesele cetățenilor, patrioți și cinstiți, să voteze pentru echipa Partidului Liberal.

     

    Serviciul de presă al PL

    17 noiembrie 2014

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com