• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Slobozia Mare și Văleni, Cahul, au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului comunist de ocupație

    La Slobozia Mare și Văleni, Cahul, au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului comunist de ocupație

    17.11.2014  

    Duminică, 16 noiembrie 2014, în localitățile Slobozia Mare și Văleni, Cahul, au fost inaugurare monumente în memoria victimelor regimului comunist de ocupație. La ceremoniile de inaugurare au participat candidații PL la funcția de deputat -  Mihai Ghimpu, Președintele PL, Petru Botezatu, Președintele OT PL Cahul, Ion Șișcanu, profesor universitar, Vasile Urâtu și Vlad Cășuneanu. Datorită Partidului Liberal, în mai multe localități din republică au fost ridicate monumente în memoria victimelor regimului comunist, acestea făcând parte din proiectul „Un monument pentru fiecare sat", inițiat de Mihai Ghimpu, Președintele PL, încă din perioada când deținea funcția de Președinte Interimar al Republicii Moldova.

    La Slobozia Mare a participat și Victoria Bratu, Președinta Organizației Primare PL Slobozia Mare, care a accentuat că „Partidul Liberal și-a asumat lupta pentru adevărul istoric! Acum locuitorii din Slobozia Mare au un loc unde pot comemora victimele regimului comunist de ocupație, regim care a semănat numai teroare, a ucis sute de mii de patrioți și gospodari și i-a trimis în Siberia de gheață. Tânăra generație din Slobozia Mare trebuie să cunoască trecutul tragic al neamului nostru!"

    Printre cei prezenți la eveniment au fost și victime ale deportărilor și rude ale acestora, mulți dintre ei au povestit cu lacrimi ororile prin care au fost nevoiți să treacă.

    Președintele Partidului Liberal a accentuat că nedreptatea încă sălășluiește pe acest pământ, ostașii sovietici au monumente impunătoare în toate colțurile republicii, iar cei care și-au iubit neamul, istoria, cultura, limba - sunt până astăzi nedreptățiți. „Nu putem construi un viitor, fără a ne cunoaște trecutul! Trebuie să avem demnitate și să conștientizăm că viitorul nostru este doar în UE și NATO! Copiii noștri nu trebuie să trăiască umilințele prin care au trecut părinții și buneii noștri. Partidul Liberal și-a asumat cea mai grea luptă - lupta pentru Adevăr și Dreptate! Noi am desecretizat arhivele KGB pentru ca să cunoască copiii cine le-a împușcat părinții, buneii, cine i-a turnat și de ce au fost deportați. Tot noi am înălțat monumentul din Gara Feroviară, datorită lui Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte PL, în locul pietrei instalate de Gheorghe Ghimpu. Acest monument este un simbol ar durerii neamului nostru și este o dovadă că poporul nostru s-a ridicat din genunchi! Doar cunoscându-ne trecutul și conștientizând răul provocat de regimul totalitar comunistm, vom putea merge înainte, spre o viață în bunăstare, alături de marea familie a popoarelor europene!", a spus Mihai Ghimpu.

    La inaugurarea monumentului de la Văleni a participat și Silvia Știrbeț, Primar PL al localității Văleni. Dânsa a subliniat că în cele 2 decenii de independență a R. Moldova, doar Partidul Liberal a demonstrat că-și iubește neamul, în timp ce celelalte partide au dus o politică rezervată în ceea ce privește adevărul istoric sau, și mai rău, o politică pro-rusă.

    Președintele PL a îndemnat locuitorii din Slobozia Mare și Văleni, Cahul, să ajute R. Moldova să-și continue drumul european, votând Partidul Liberal la 30 noiembrie.

     

    Serviciul de presă al PL

    17 noiembrie 2014 

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com