• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Corina FUSU: „Partidul Liberal este unicul partid care face ceea ce promite!”

    Corina FUSU: „Partidul Liberal este unicul partid care face ceea ce promite!”

    16.11.2014  

    „Principalul obiectiv în această campanie este să menținem cursul  spre Uniunea Europeană a Republicii Moldova!" - cu această frază au început întâlnirile din comuna Roșcani și satul Cobusca Veche, Anenii Noi.  Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Violeta Mehryar, vicepreședintă OFL,Cristina Boaghi, secretar executiv OFL,Eugeniu Sălcuțan, primar în satul Mereni,toții fiind candidați la funcția de deputat din partea Partidului Liberal, dar și Sergiu Cușnir, președinte OT PL Anenii Noi au ținut să le aducă aminte localnicilor că „aceste alegeri vor determina soarta republicii: cu Rusia în război și sărăcie sau împreună cu NATO și UE într-o familie unită?!"

    Prim-vicepreședinta PL a accentuat în cadrul întâlnirilor că „Partidul Liberal este unicul partid care face ceea ce promite! Suntem cei care promovează adevărul istoric, nu minciuna! Acum avem un nou obiectiv în față - să mișcăm Moldova din loc! Să creăm condiții mai bune de trai, mai multe locuri de muncă, condiții mai favorabile pentru investitori, prin aceasta având în vedere aderarea la NATO și UE. Dar ca toate acestea să se îndeplinească, avem nevoie de reforme(schimbări) în justiție! Să luăm exemplu de la marele state europene ca Germania, Franța, chiar mai nou, frații de peste Prut, România. Anul trecut au fost judecați aproximativ 1000 de funcționari publici pentru mită, abuz de putere ș.a. Fiecare judecător, procuror nu trebuie să fie dependent de vreun partid politic. Atunci ei vor putea lua sentințe corecte și, în sfârșit, vom scăpa de cei ce nu respectă legea. La fel trebuie să-i punem la punct și pe cei ce nu achită impozitele la stat, de obicei fiind cei cu întreprinderi mari.  Conform unor specialiști din Europa, dacă ne vor reuși acestea, vom putea mări bugetul statului de 2 ori."

    Primarul din satul Mereni, Eugeniu Sălcuțan, a subliniat importanța fiecărui vot - „Fiți foarte atenți pe cine votați, cine vă va reprezenta în Parlament. Statul sunteți voi și tot voi alegeți cine o să conducă acest stat. Dacă veți vota în baza minciunilor,veți primi minciuni!"

    Dânsul a criticat guvernarea comunistă care timp de 8 ani nu a implementat nici o reformă și s-a referit la importanța reformelor în toate domeniile pentru a crește economia și, în acest fel, și salariile, pensiile: „De ce comuniștii, fiind ani buni la guvernare, au îngropat R. Moldova? Cum să avem pensii mari, medicină de calitate, polițe de asigurare ieftine, infrastructură, dacă majoritatea din locuitorii RM nu plătesc impozite?! Cum să primim ceva dacă nu dăm nimic? Statul este ca o roată, ca să meargă trebuie s-o pornim! Trebuie să respectăm legea!"

    Cristina Boaghi a făcut un apel către tineret să meargă la vot, să vorbească cu părinții, să le spună că viitorul R. Moldova trebuie să fie în NATO și UE, dar pentru aceasta au nevoie de susținere.

    Sergiu Cușnir a vorbit despre principalele obiective ale partidului, explicând semnificația sloganului PL „CU PL ÎN FAMILIA NATO ȘI UE!". Dl Cușnir a subliniat necesitatea aderării la NATO și UE a Republicii Moldova - „NATO este singura noastră umbrelă de securitate pentru a putea trăi liberi, în pace și bunăstare! Aderând la NATO, ne vom integra mai repede în UE și vom asigura stabilitate și o viață bună fiecărui cetățean!"

    Violeta Mehryar a vorbit despre importanța femeii în politică și a accentuat că PL promovează femeile, dovadă fiind și faptul că pe lista candidaților PL la funcția de deputat se regăsesc multe femei competente, profesioniste și pregătite să reprezinte cetățenii în Parlament.

     

    Serviciul de presă al PL

     

    16 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com