• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „De 20 de ani cetățenii n-au simțit ce-nseamnă democrația! E timpul schimbării! Cu PL în familia NATO și UE!”

    Mihai Ghimpu: „De 20 de ani cetățenii n-au simțit ce-nseamnă democrația! E timpul schimbării! Cu PL în familia NATO și UE!”

    15.11.2014  

    Astăzi, în localitatea Sărata Galbenă, Hâncești, candidații PL la funcția de deputat -  Mihai Ghimpu, Președintele PL, și Ștefan Vlas, Președintele OT PL Hâncești, au avut o întâlnire cu alegătorii.

    Mihai Ghimpu a vorbit despre situația politică, despre problemele cetățenilor și cum își propune PL să le soluționeze, prioritățile și obiectivele Partidului Liberal, precum și realizările de până acum ale partidului. Președintele PL a menționat că în cele 2 decenii de independență, partidele politice au dus o luptă geopolitică, aceasta fiind o consecință a ocupației. „Timp de 20 de ani, în loc să ne ocupăm de creșterea economiei, nivelului de trai, să implementăm reforme, la noi s-a dus o luptă crâncenă în ceea ce privește identitatea, limba pe care o vorbim, istoria pe care o avem. Acum punctele au fost puse pe i! Datorită luptei PL, limba română este limba oficială a R. Moldova, elevii studiază istoria românilor, 28 iunie este Ziua Ocupației Sovietice, arhivele KGB au fost desecretizate etc. Nu le mai permiteți politicienilor care vin și vă mint să ajungă la putere! Alegeți în fruntea statului oameni cinstiți, corecți, care nu luptă pentru putere și funcții, ci pentru libertatea și bunăstarea noastră și a generațiilor următoare!", a spus Mihai Ghimpu.

    Președintele PL a subliniat că politicienii lipsiți de verticalitate, care duc o politică pro-rusă, dar, în mod fățarnic, depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, nu vor lupta niciodată pentru oameni și pentru neam, interesele lor sunt meschine și în detrimentul cetățenilor republicii. De asemenea, Președintele Liberalilor a subliniat că Partidul Liberal dezavuează orice tentativă de corupere a alegătorilor - „Partidul Liberal nu va încerca niciodată să corupă alegătorii cu macaroane, orez, cartofi sau alte daruri electorale. Noi considerăm că aceasta este o umilință! Te umilești și umilești cetățenii! Aceste „daruri" sunt tot din banii DVS, stimați cetățeni! Și fiți siguri că după ce vor accede la putere, vor lua dublu sau triplu, dacă nu înzecit sau însutit! Adevărata schimbare o poate aduce doar o guvernare cinstită și democratică. Alegeți grâul de neghină și la 30 noiembrie votați Partidul Liberal!"

    Președintele Partidului Liberal a mai subliniat că doar aderarea la NATO și integrarea în UE a Republicii Moldova este singura soluție pentru un viitor mai bun - „NATO și UE înseamnă stabilitate, bunăstare pentru fiecare cetățean, investiții, economie. Pe când UV înseamnă să ne întoarcem la răul de care încă nu ne-am debarasat definitiv. Noi nu avem dreptul să lăsăm copiilor noștri problemele pe care le avem!"

    Despre realizările echipei PL în r. Hâncești a vorbit Ștefan Vlas, Președintele OT PL Hâncești, și Albert Darie, candidați PL la funcția de deputat. Dânșii au subliniat că în pofida piedicilor, PL a găsit calea să apere interesele hânceștenilor și să-i ajute să-și rezolve problemele. De asemenea, aceștia au accentuat că datorită Partidului Liberal, în mai multe localități din Hâncești au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului comunist de ocupație, au fost derulate proiecte pentru construcția rețelelor de canalizare și apeduct, iluminare etc.

    Mihai Ghimpu a îndemnat locuitorii să susțină cursul european al republicii, întrucât aceasta este singura cale spre un viitor în Libertate, Pace, Adevăr și Bunăstare - „La 30 noiembrie, Republica Moldova va decide încotro va merge.  Schimbările deja au început să fie vizibile: cetățenii R. Moldova pot circula liber în UE, fără vize, a fost semnat Acordul de Asociere, multe drumuri naționale au fost reparate sau construite. Nu poți schimba radical lucrurile peste noapte, așa cum un copac pe care l-ai sădit trebuie să-l îngrijești câțiva ani pentru ca să ajungi să culegi roadă. Nu tăiați acest copac al democrației! Alegeți cursul european pentru Moldova! Alegeți NATO și UE! Votați PL!"

     

    Serviciul de presă al PL

    15 noiembrie 2014 

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com