• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Băți și Fălești locuitorii își doresc Libertate, Pace și Bunăstare!

    La Băți și Fălești locuitorii își doresc Libertate, Pace și Bunăstare!

    15.11.2014  

    Partidul Liberal găsește susținere în toate localitățile republicii, dar și în diasporă. Vineri, 14 noiembrie, Mihai Ghimpu, Președintele PL, candidat PL la funcția de deputat, a avut o întâlnire electorală la Universitatea „Alecu Russo", Bălți, și o altă întâlnire la Fălești, unde a fost însoțit de Iurie Chirinciuc, Președintele OT PL Ungheni, candidat PL la funcția de deputat.

    În discuțiile cu alegătorii, Mihai Ghimpu a vorbit despre importanța aderării R. Moldova la NATO și integrarea acesteia în UE. „NATO este singurul nostru scut împotriva politicii imperialiste a Federației Ruse! Doar NATO ne poate garanta Libertatea, Independența, Securitatea, Pacea și Bunăstarea. Pentru a facilita procesul de integrare europeană, R. Moldova trebuie să facă pași concreți și siguri spre NATO! PL este singurul partid care și-a asumat acest obiectiv încă de la fondare, iar acum, reieșind din contextul geopolitic, îl promovăm mai mult, pentru că Republica Moldova nu poate să țină piept unui eventual atac din partea Rusiei. Ucraina, care are peste 40 mln locuitori, vedeți ce s-a întâmplat acolo! Dar noi, cu 3 milioane de locuitori? Vă îndemn să votați PL! Votați NATO și UE!", a menționat Mihai Ghimpu.

    În context, Președintele PL a vorbit și despre sesizarea depusă de către deputații liberali la Curtea Constituțională privind neutralitatea Republicii Moldova. Dânsul a accentuat că PL susţine abrogarea articolului 11 din Constituţia Republicii Moldova. Acest articol nu garantează neutralitatea Republicii Moldova, cum se spune în mod greşit.  Art. 11 garantează dependenţa R. Moldova faţă de Federaţia Rusă, iar Federația Rusă este cea care încalcă Constituția R. Moldova pentru că nu își retrage trupele de pe teritoriul R. Moldova.

    Alte subiecte discutate s-au referit la situația socială, economică, politică, necesitatea implementării reformelor, creșterii nivelului de trai, dezvoltarea infrastructurii ș.a.

    Președintele PL a accentuat că Partidul Liberal va continua să susțină dezvoltarea localităților rurale - „Oamenii de la sate duc cea mai grea viață, chiar dacă ei au fost cei care au păstrat vie cultura noastră, limba română, valorile naționale. Ne propunem să asigurăm localităţilor cu acces la reţeaua drumurilor publice;  refacerea și dezvoltarea infrastructurii de bază, respectiv: drumuri, apă, canalizare, gazificare şi gestionare a deşeurilor; crearea facilităţilor pentru tinerii specialişti; extinderea serviciilor medicale în mediul rural, prin crearea oficiilor medicilor de familie şi acordarea stimulentelor de stabilire în mediul rural. Fiecare cetățean trebuie să simtă schimbările în bine! PL vrea o societate cu oameni care trăiesc în libertate, pace și bunăstare! Nu mai putem tolera să avem cetățeni săraci și guvernanți bogați! Numai o guvernare corectă, cinstită, pentru oameni, e capabilă să rezolve problemele cetățenilor, iar această echipă este cea a Partidului Liberal!"

    Mihai Ghimpu a subliniat că investițiile și suportul UE vor ajuta republica să se dezvolte, dar pentru ca reformele să fie cu adevărat implementate, la 30 noiembrie cetățenii trebuie să facă alegerea corectă - să voteze partidul care nu vine la putere pentru funcții, bani sau interese personale, ci care își dorește cu adevărat să schimbe lucrurile în bine, iar acest partid este Partidul Liberal.

    Președintele PL a vorbit și despre realizările partidului pe plan național, printre care: desecretizarea arhivelor KGB; decretarea zilei de 28 iunie - Zi a Ocupației Sovietice; instalarea în PMAN a unei pietre comemorative, în locul căreia urmează să fie ridicat un monument în memoria victimelor regimului comunist; limba româna a devenit limba oficială a R. Moldova datorită sesizării depuse de către deputații PL la Curtea Constituțională; Crăciunul este sărbătorit oficial și pe stil nou, de rând cu europenii; Monumentul din scuarul Gării Feroviare în memoria victimelor deportărilor regimului comunist ș.a.

    Iurie Chirinciuc, Președintele OT PL Ungheni, candidat PL la funcția de deputat, a ținut să sublinieze importanța continuării cursului european al republicii - „La 30 noiembrie, Republica Moldova trebuie să aleagă NATO și UE! Doar așa vom avea un viitor mai bun pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri! Indiferent de situația actuală, trebuie să conștientizăm că de alegerea fiecăruia depinde soarta întregii republici! Noi nu vrem soarta Donețkului, Luhanskului, noi vrem Bunăstare, Pace și Libertate! De aceea, la 30 noiembrie alegem Partidul Liberal!"

    „Încotro, Republica Moldova? În Uniunea Europeană, unde legea și drepturile omului sunt respectate, unde este o viață bună, prosperă, sau în Uniunea Vamală, unde funcția și banii fac legea? La 30 noiembrie, R. Moldova își alege viitorul! Cu PL în familia NATO și UE!" - a conchis Mihai Ghimpu.

    În cadrul întâlnirilor, locuitorii au adresat întrebări candidaților PL pe diferite subiecte, aceștia convingându-se că PL la guvernare va aduce bunăstare și un viitor prosper.

     

    Serviciul de presă al PL

    15 noiembrie 2014

     

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com