• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Cetățenii din Soroca susțin politicile liberale

    Cetățenii din Soroca susțin politicile liberale

    14.11.2014  

    Joi, 13 noiembrie, Corina Fusu, Cristina Boaghi, Sergiu Pogorevici și Malvina Buzdugan, candidați PL la funcția de deputat în Parlament au avut mai multe întâlniri în raionul Soroca.

    Prima întâlnire a avut loc în comuna Bădiceni. Locuitorii comunei Bădiceni s-au arătat îngrijorați de pensiile mici, de subvențiile insuficiente în agricultură.

    Un cetățean s-a arat îngrijorat despre faptul că suntem în întârziere cu aderarea la NATO, că aceasta trebuie făcută cât mai rapid.

    Ulterior, candidații PL au avut o întâlnire cu muncitorii de la fabrica de textile „Sotex” din orașul Soroca. Preocupările acestora țin de salariile mici, impozitele mari și nivelul de viață scăzut de la sate. De asemenea, ei și-au manifestat nemulțumirea față de taxele care se plătesc pentru asigurarea medicală, însă în situația când au nevoi de un tratament, nu pot beneficia de polița obligatorie de asigurare medicală.

    Au mai urmat 2 întâlniri cu elevi și profesori, una la Liceul Constantin Stere și una la Liceul Petru Rareș din orașul Soroca.

    În cadrul întâlnirilor, Corina Fusu, s-a referit la importanta crucială pe care o vor avea rezultatele alegerilor parlamentare. De felul cum vor vota cetățenii RM, se va decide faptul dacă vom continua cursul european sau vom merge în Uniunea Vamală cu Federația Rusă. „PL este unicul partid care militează, în egală măsură, pentru aderarea la NATO și integrarea în UE,  în timp ce celelalte partide aplică o politică rezervată față de blocul nord-atlantic. În acest mandat ne propunem să fructificăm potențialul agricol real al Moldovei, concomitent cu revitalizarea zonelor rurale. Ne propunem ca sectorul agricol să devină un motor de creștere economică și o sursă de locuri de muncă și de bunăstare pentru populaţia din mediul rural. Vom realiza acest deziderat prin: creşterea exporturilor şi reducerea importurilor, prin recâştigarea pieţei interne de la cei care ne hrănesc azi cu conservanți și produse modificate genetic”, a spus D-na Fusu.

    Prim-vicepreședinta PL s-a referit și la reformarea sistemului educaţional rural și cel al sănătății, astfel încât tinerii de la sat să aibă șansă să capete aceleași competențe ca și cei din mediul urban, iar toate persoanele să fie asigurate cu acces egal la servicii de sănătate de calitate.

    Corina Fusu a accentuat importanța refacerii infrastructurii şi dezvoltării serviciilor publice vitale pentru fiecare comună sau sat, inclusiv drumuri, alimentare cu apă, canalizare, conectarea la reţeaua de gaze, iluminare stradală, puncte medicale, şcoli şi case de cultură reparate, grădiniţe moderne, terenuri sportive amenajate.

    „Partidul Liberal își onorează promisiunile. Cu PL în familia NATO și UE”, a conchis Corina Fusu.

    În discursul său, Cristina Boaghi, candidat PL la funcția de deputat, a vorbit despre importanța crucială a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, despre necesitatea implicării și participării tinerilor în această campanie electorală, despre faptul că entuziasmul și energia lor trebuie să fie un motor pentru continuarea cursului european al Republicii Moldova, așa cum au fost în 2007, când Dorin Chirtoacă a câștigat Primăria Municipiului Chișinău.

     

    Serviciul de presă al PL

     

    14 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com