• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă revine pe lista candidaților PL la funcția de deputat

    Dorin Chirtoacă revine pe lista candidaților PL la funcția de deputat

    14.11.2014  

    Anunțul a fost făcut astăzi, 14 noiembrie, într-o conferință de presă, de către Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL. La conferință au mai participat: Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Valeriu Munteanu, Mihai Moldovanu, Veronica Herța și Lilian Carp, vicepreședinți PL, candidați PL la funcția de deputat în Parlament.

    Dorin Chirtoacă a anunțat că degrevează din funcția primar al capitalei și revine în campania electorală - „De astăzi revin pe lista candidaților PL la funcția de deputat în așa fel încât partidul să poată participa într-o manieră deplină și completă la alegerile parlamentare 2014, de asemenea, întrucât Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere RM - UE, Partidul Liberal salută acest eveniment și această decizie.  Europa ne-a demonstrat că vrea să fie cu noi, rămâne să vedem dacă și noi vrem să fim cu Europa!"

    Prim-vicepreședintele PL a  mai menționat că  „societatea este scindată, unii vor UE, alții UV, dar haideți să facem o comparație reală între acestea.  Ce oferă una și alta omului de rând? UE - pace și prosperitate, s-a construit o infrastructură solidă, a crescut nivelul de trai. Vorbesc de omul de rând, simplu, cetățenii UE trăiesc în pace, ordine, bunăstare și libertate, indiferent de locul unde  lucrează. În partea cealaltă, dirijată de Kremlin, în ultimii 70 de ani au fost doar conflicte, războaie, sărăcie, dezordine, corupție. Tancurile au fost în Cehia, Afganistan, Georgia, Armenia, Cecenia, Ucraina și nu numai. Din păcate, cine a condus cu aceasta parte a lumii nu a avut inspirația și nici dorința să creeze o viață bună omului de rând.  Prin urmare, în fața noastră stă următoarea întrebare: ce alegem? Soarta Donețkului, Luhanskului și a Crimeii  sau soarta Lituaniei, Estoniei, Letoniei?  Noi propunem varianta acestor țări, o viață bună, pentru că suntem un popor pașnic și ne dorim prosperitate, de aceea alegerea UE este firească!"

    Dorin Chirtoacă a subliniat că Partidul Liberal este un partid care are experiența necesară și o echipă profesionistă care este capabilă să reprezinte și să apere interesele cetățenilor. În acest sens, PL vine cu un program bine structurat, în care sunt prezentați pași concreți prin care PL își propune să aducă bunăstare cetățenilor.

    „R. Moldova trebuie sa facă pași consecvenți întru asigurarea nivelului de trai decent și sporirea calității vieții, așa încât cetățeanul de rând să simtă schimbările. Noi ne-am asumat programul prin care vom realiza aceste schimbări în bine și am elaborat politici concrete pe domenii - consolidarea statului de drept, politica economică, politica în domeniul protecţiei sociale, politica în domeniul educaţiei, politica în domeniul sănătăţii,  politica de susținere a tineretului şi sportului, politica în domeniul culturii, politica în domeniul mediului, politica în problema transnistreană, politica externă şi integrarea europeană ș.a. ", a mai spus Dl Chirtoacă, menționând că programul electoral al PL poate fi găsit pe pagina web a partidului - www.pl.md.

    Prim-vicepreședintele PL a accentuat că Partidul Liberal are 3 priorități: eradicarea corupției, asigurarea independenței justiției și economie liberă (care va oferi locuri de muncă, salarii mai mari).

    „Ceea ce am reușit în Chișinău în ultimii 7 ani este un argument că PL este capabil să schimbe lucrurile. Daca am reușit în municipiu, vom reuși și în republică! PL vine în fața oamenilor nu doar cu vorbe, dar cu fapte!" - a subliniat Dorin Chirtoacă.

    Referindu-se la obiectivele PL pentru Chișinău, Dorin Chirtoacă a menționat că municipiul are nevoie de un program aparte, acesta cuprinde: formarea majorității în consiliul municipal Chișinău, descentralizarea efectivă a administrației, un fond pentru dezvoltarea capitalei, strămutarea gărilor auto, delimitarea proprietății, atragerea investițiilor, soluționarea problemei taxelor locale, reforma serviciilor comunale și soluționarea problemelor legate de deșeuri ș.a.

    „Ne adresăm cetățenilor să iasă la vot pe 30 noiembrie pentru a confirma vectorul european al Republicii Moldova! Împreună avem puterea să luam o decizie corectă pe 30 noiembrie! Republica Moldova are nevoie de schimbări în bine pentru fiecare cetățean, schimbări concrete, nu doar în declarații! Cu PL în familia NATO și UE!" - a conchis Dorin Chirtoacă.

     

    Serviciul de presă al PL

    14 noiembrie 2014

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com