• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal vine cu soluții viabile pentru carențele din sistemul medical

    Partidul Liberal vine cu soluții viabile pentru carențele din sistemul medical

    13.11.2014  

     Mihai Moldovanu, vicepreședinte PL, Președintele Organizația Teritorială PL Botanica,  în colaborare cu Organizația Teritorială PL Centru, al cărei Președinte este Roman Sofroni, a avut în perioada 12-13 noiembrie 2014,  întrevederi colaboratorii Institutului de Cardiologie și a Centrului de Diagnostică și a IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

    Mihai Moldovanu, actualul șef al Direcției Municipale Sănătate, a făcut o trecere în revistă a succeselor înregistrate de Primăria Municpiului în domeniul sănătății, și anume: modernizarea unui șir de instituții medicale din municipiul Chișinău și creșterea considerabilă a bugetului alocat pentru aceste programe de la câteva zeci de mii de lei până la 60 mln lei la momentul actual, iar pentru 2015 este prevăzută majorarea bugetului cu încă 15%, precum și realizarea unor proiecte majore cu Guvernul Japoniei și BERD.

    Mihai Moldovanu a prezentat, de asemenea,  primii 10 candidaţi PL la funcția de deputat, subliniind că „doar Partidul Liberal are un medic în primii 10 candidaţi. Dar pentru a rezolva problemele din domeniul sănătăţii, voi, alegătorii, aveți nevoie de un reprezentat care ştie cu ce probleme vă confruntaţi. Îmi asum responsabilitatea de a revizui Legea Sănătăţii, care a fost aprobată în anul 1995 şi apoi modificată de toate legislativele (astfel încât doar interesele lor să primeze, nu ale cetățenilor). Cu toții cunoașteți problema centralizării sistemului de sănătate, activitatea farmaceutică, siguranța medicamentelor  Noi, PL, ne asumăm să o rezolvăm!”, a menționat Mihai Moldovanu. Dânsul a vorbit și despre problema lipsei utilajului medical în spitale, Codul medicamentului, serviciile din spitalele publice etc.

    La final, Mihai Moldovanu a făcut o scurtă trecere în revistă a situației politice actuale, enumerând și prioritățile Partidului Liberal pentru următorii 4 ani de guvernare: „Noi ne propunem să aducem bunăstare cetățenilor prin aderarea la NATO și integrarea în UE, dar și soluționarea problemelor din medicină în cel puțin 6 luni după formarea noului legislativ!”

    La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru și candidații PL la funcția de deputat - Ștefan Urâtu, Eugenia Iurco, Silvia Savca și Ștefan Schidu. 

    Serviciul de presă al PL

    13 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com