• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă - în dialog cu studenții Universității de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău

    Dorin Chirtoacă - în dialog cu studenții Universității de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău

    12.11.2014  

    Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL,  a avut astăzi, 12 noiembrie 2014,  o întrunire cu studenții și corpul didactic al Universității de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău. 

    Discuția a avut loc într-o manieră interactivă, unde participanții au putut să-și exprime mai întâi problemele cu care se confruntă, după care să primească raspunsuri la ele, dar și să ia cunoștință de programul electoral al PL.

    Întrebările înaintate au cuprins o gama largă de provocări ale societății noastre, dar și a cetățeanului în particular.

    Studenții și corpul didactic s-au arătat îngrijorați atât de corupția înaltă, fenomen regăsit  la toate nivelele societăţii şi în toate domeniile de activitate, cât și de viitorul tinerilor specialiști după absolvirea studiilor și probleme ce țin de infrastructura municipiului Chișinău care îi afectează în mod particular.

    La rândul său, Dorin Chirtoacă a menționat că răspunsul la aceste întrebări se gasește în felul cum va vota fiecare în parte la alegerile din 30 noiembrie. Acest vot va decide vectorul de dezvoltare a Republicii Moldova – „Fie că alegem pace, bunăstare, dezvoltarea infrastructurii, funcționarea legii și ordine sau alegem soarta Donețkului, Luganskului și Crimeii, o soartă caracterizată de insecuritate, sărăcie, conflicte înghețate.”

    „După cel de-al II-lea Război Mondial, doar în cadrul Uniunii Europene statele au avut parte de pace, dezvoltare economică, asigurarea drepturilor și a unui trai decent, posibilitatea de a călători pentru fiecare cetățean în parte. Prin comparație, moștenitoarea ambițiilor imperialist sovietice, Federația Rusă, a semănat doar razboaie, teroare și sancțiuni economice în statele post-sovietice”, a menționat Prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă.

    Făcând referință la sondajele de opinie recente, Dorin Chirtoacă a subliniat pericolul unui vot de protest al cetățenilor pentru Coaliția de guvernare, care a permis concesionarea Aeroportului și furtul BEM-ului, nerespectarea legilor de către cei care, de fapt, ar trebui s-o asigure (exemplul protestelor ilegale în incinta Primăriei ale veteranilor Războiului de pe Nistru) ș.a.

    „Viitorul tinerilor absolvenți ține iarăși de opțiunea de la 30 Noiembrie. Dacă vom alege partidele pro-europene, vom putea construi un viitor frumos la noi acasa, iar accederea mai multor deputați PL la forul legislativ va permite accelerarea integrării europene, eradicare sărăciei și corupției, dar și modernizarea și europenizarea statului nostru, așa cum s-a întâmplat în municipiul Chișinău. Cu PL în familia NATO și UE!”, a conchis Dorin Chirtoacă.

    La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru și candidații PL la funcția de deputat Vasile Urâtu, Eugenia Iurco, Silvia Savca și Ștefan Schidu.

     

    Serviciul de presă al PL

    12 noiembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com