• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Studenții Colegiului de Medicină din Chișinău susțin aderarea R. Moldova la NATO și integrarea în UE

    Studenții Colegiului de Medicină din Chișinău susțin aderarea R. Moldova la NATO și integrarea în UE

    11.11.2014  

    Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL și candidații PL la funcția de deputat în Parlament - Mihai Moldovanu, vicepreședinte PL, Președintele OT PL Botanica și Roman Sofroni, Președintele OT PL Centru, au avut astăzi, 11 noiembrie 2014,  o întrunire cu studenții Colegiului de Medicină și Farmaceutică din Chișinău.  Conducerea Colegiului de Medicină a exprimat mulțumiri echipei liberale, accentuând suportul continuu al Direcției Municipale de Sănătate asupra procesului educațional, dar și suportul metodologic.

    Mihai Moldovanu a făcut o scurta trecere în revistă a situației politice actuale, argumentând motivele pentru care Partidul Liberal a fost exclus de la guvernare – „Partidul Liberal luptă pentru dreptate, bunăstare și adevăr, iar pentru ca cei de la guvernare să-și realizeze interesele financiare, personale sau de partid, au exclus PL-ul din actul guvernării. Consecințele le puteți vedea și DVS – Banca de Economii a fost furată, Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat… Noi ne propunem să aducem bunăstare cetățenilor prin aderarea la NATO și integrarea în UE !”

    De asemenea,  Mihai Moldovanu a subliniat problemele din domeniul medicinii, și anume: carențele din Legea cu privire la Colegiul de Medicină, activitatea farmaceutică și Ocrotirea sănătății, mecanismul de salarizare și descentralizarea.

    La rândul său, Dorin Chirtoacă a menționat importanța votului din 30 noiembrie, care va decide vectorul de dezvoltare a Republicii Moldova – „Fie că alegem pace, bunăstare, dezvoltarea infrastructurii, funcționarea legii și ordine sau alegem soarta Donețkului, Luganskului și Crimeii, o viață caracterizată de insecuritate, sărăcie, conflicte înghețate. Toate panglicile tăiate în ultimii 5 ani din RM, dar și din Chișinău, au fost tăiate cu suportul financiar al UE și SUA!”

    „Ar fi straniu și absurd să ne gandim ce opțiune să alegem ori să facem o comparație între UE și inexistenta Uniune Vamală, ori anume voi, tinerii, trebuie să discutați cu cât mai mulți cetățeni și să-i convingeți să meargă la vot și să aleagă partidele pro-europene. Numărul mai mare de deputați PL în viitoarea legislatură va permite accelerare procesuluiu de integrare europeană și dezvoltarea societății noastre. Cu PL în familia NATO și UE!” – a mai menționat Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL.

    La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru și candidații PL la funcția de deputat Ștefan Urâtu, Eugenia Iurco, Silvia Savca și Ștefan Schidu.

    Serviciul de presă al PL

    11 noiembrie 2014

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com