• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Un monument în memoria tuturor celor care au avut de suferit în urma terorii comuniste a fost instalat la Hârcești, Ungheni

    Un monument în memoria tuturor celor care au avut de suferit în urma terorii comuniste a fost instalat la Hârcești, Ungheni

    09.11.2014  

     În localitatea Hârceşti a fost inaugurat sâmbătă, 8 noiembrie 2014, de sărbătoarea Sfântului Mare mucenic Dumitru, un monument în memoria victimelor deportărilor regimului totalitar comunist. La ceremonia de inaugurare au participat Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Iurie Chirinciuc, Președintele Organizației Teritoriale PL Ungheni, Ion Casian şi Maria Buruiană, toţi candidaţi PL la funcţia de deputat, mai mulți invitați din diferite localități din Ungheni, victime ale deportărilor sau rude ale victimelor și localnici. Acest monument face parte din proiectul Un monument pentru fiecare sat”, care a fost lansat de Mihai Ghimpu, Președintele PL, încă din perioada când exercita funcția de Președinte Interimar al Republicii Moldova. Iar până în prezent, datorită Partidului Liberal,  au fost construite mai multe monumente în localitățile în care există victime ale regimului comunist.

    Iurie Chirinciuc a mulţumit Primarului liberal al comunei Hârceşti, Ungheni, pentru implicarea şi ridicarea în această localitate a acestui sfânt monument. Cei represaţi, dar şi rudele lor, vor avea unde aprinde o lumânare și depune flori pentru a-i comemora pe cei care au suferit din cauza regimului comunist!

    Iurie Chirinciuc a mai menționat că „pentru a nu se mai repeta aceste crime oribile, este necesar ca noi să votăm conştient forţele democratice, în special Partidul Liberal. Rusia şi Kremlinul înseamnă foc şi sânge, Uniunea Europeană înseamnă, pace bunastare, progres şi viaţa bună. 

    „Am fost onorat să fac parte din Comisia pentru studierea crimelor comunismului, creată prin Decret Prezidențial de Mihai Ghimpu în 2010. Am avut marea ocazie nu numai să ating dosarele celor represați de KGB-ul sovietic, dar am avut enorma oportunitate să le răsfoiesc. Am rămas șocat să văd cum frate pe frate și vecin pe vecin s-au turnat la securitate. Partidul Liberal și-a asumat misiunea grea de a lupta pentru identitatea națională, pentru adevăr istoric, pentru limbă, alfabet și luptăm consecvent pentru eliminarea consecințelor nefaste ale regimului comunist. Veșnică memorie eroilor care au avut de suferit pentru că-și iubeau neamul, limba, cultura și tradițiile!  Noi trebuie să avem grijă ca populația Republicii Moldova să cunoască adevărul. Este o datorie a fiecărui cetățean ca să ne cunoaștem trecutul, pentru că fără trecut, nu există viitor” - a enunțat Ion Casian, candidat PL la funcția de deputat.

    În discursul său, Mihai Ghimpu s-a întrebat: Încotro, Republica Moldova? Spre UE, care înseamnă guvernare pentru oameni, bunăstare și viață decentă aici acasă sau spre Uniunea sângelui și a terorii pe care o promovează agenții FSB-uui rusesc, infiltrați prin partidele politice de la Chișinău?”

    Mihai Ghimpu a afirmat că Partidul Liberal are obligația și misiunea sfântă de a aduce adevărul în fiecare casă din Republica moldova, de a oferi cetățenilor o viață prosperă, în afara fricii și represiunilor.

    Data de 30 noiembrie este crucială pentru destinul RM. Este ziua cînd cetățenii vor alege calea pe care Moldova va merge următorii patru ani. Calea spre Integrarea Europeană și aderarea la NATO sau calea fricii, a războiul, a sărăciei și a corupției, numită Uniunea Vamală.

    Stimați cetățeni, uitați-vă cum armata lui Putin împușcă în frații lor din Ucraina, doar din cauza că poporul ucrainean a ales o viață mai bună, alături de familia europeană. Uitați-vă până unde s-a ajuns! Daca nu ești cu ei, cu rușii, ești împotriva lor. De aceea Partidul Liberal și-a asumat sarcina deloc ușoară de a merge hotărât spre aderarea la NATO, care este singura umbrelă de securitate de care are nevoie această republică. Indiferent de ce se va întâmpla pe 30 noiembrie, eu voi continua să lupt pentru acești copii, pentru viitorul lor, să îi apărăm și să le oferim un viitor aici, acasă.  Satul a salvat acest popor, a salvat limba română, cultura și tradițiile neamului românesc. La fel și de aceasta dată satele și locuitorii lor vor salva Republica Moldova de pericolul ce vine de la est!” – a mai menționat Președintele PL, Mihai Ghimpu.

    La sfârșitul evenimentului, Primarul comunei Hârceşti le-a  mulțumit Domnilor Mihai Ghimpu şi Iurie Chirinciuc pentru efortul depus ca să fie înălțat acest monument în localitatea Hârceşti.

    Monumentul a fost sfințit de un sobor de preoți din localităţile din Ungheni.

     

    Serviciul de presă al PL

     

     

    9 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com