• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, în vizită la Partidul Liberal

    Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, în vizită la Partidul Liberal

    28.10.2014  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Deputat, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale, Deputat, Valeriu Munteanu, Vicepreședinte al PL, Deputat, Gheorghe Brega, membru al Biroului Politic al PL, Deputat, și Alina Zotea, asistenta Deputatului Mihai Ghimpu, au avut o întrevedere cu Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

    În cadrul întrevederii au fost abordate chestiuni ce țin de implementarea reformelor în Republica Moldova, inclusiv în domeniul justiției, situația politică și socială, desfășurarea campaniei electorale și previziuni pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, curent.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a mulțumit Șefului Oficiului Consiliului Europei la Chișinău „pentru faptul că vă aflați la noi, în Republica Moldova. Vă felicitam pentru că ați fost numit în această funcție onorabilă și vă mulțumim pentru că ați pășit pragul Partidului Liberal ca să discutăm despre problemele cetățenilor și proiecte de viitor”.

    În continuare, Președintele Liberalilor a vorbit despre necesitarea implementării reformelor, mai ales în domeniul justiției, problemele sociale și economice ale republicii, dar și despre desfășurarea campaniei.

    Dânsul a reiterat prioritățile Partidului Liberal, menționând: „Conducem un partid care luptă pentru valorile liberale, democratice, europene, pentru drepturile omului, cursul european, pentru tot ceea ce înseamna o viață prosperă, decentă și în bunăstare. PL va continua să lupte și să acționeze pentru a duce la bun sfârșit reformele, inclusiv reforma justiției,  pentru ca legea să stea în capul mesei. Fiindcă legea este aceeași pentru toți, aceasta înseamnă democrație. În afară de aceasta, PL  promovează insistent aderarea R. Moldova la NATO, obiectiv pe care-l avem încă de la fondarea partidului. Ne dorim ca R. Moldova să ajungă cât mai repede în familia europeană, în calitate de stat membru UE, nu doar de vecinătate”.

    Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, a accentuat că Oficiul Consiliului Europei la Chișinău „ajută colegii de la Strasbourg, informându-i despre domeniile de asistență necesare Republicii Moldova”.  În context, dânsul s-a referit la reforma sistemului judiciar, libertatea de exprimare și transparența proprietății mass-media în R. Moldova, finanțarea partidelor politice, corupția ș.a. „Pentru aceste domenii și oricare altele, Oficiul Consiliului Europei este aici pentru a oferi suport Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul planului de acțiuni privind susținerea reformelor democratice 2013-2016”,  a mai menționat Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero.

    Mihai Ghimpu a abordat și problema partidelor politice de la Chișinău care promovează și apără interesele Rusiei, menționând că acestea împiedică sau încetinesc implementarea reformelor.

    Despre problema transparenței proprietății mass-media în R. Moldova a vorbit Corina Fusu, care a accentuat și necesitatea adoptării unui nou Cod al Audiovizualului – „PL a propus și a insistat asupra adoptării unui noi Cod al Audiovizualului și alegerea noilor membri în Consiliul de observatori, însă, din păcate, nu a fost susținut acest proiect, care a fost scris de către experți internaționali, probabil din motivul că unele partide de la guvernare dețin instituții media”.

    Președintele PL a adresat și un mesaj de mulțumire Șefului Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero – „Mulțumim Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și Consiliului Europei pentru ajutorul acordat Republicii Moldova. Vă mulțumim pentru înțelegerea și încrederea acordată, pentru că, în caz contrar, am fi fost „înghițiți” de Rusia imperialistă, iar Republica Moldova n-ar fi progresat în parcurgerea drumului spre Uniunea Europeană”.

    Serviciul de presă al PL
    28 octombrie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com