• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO) DISCURSUL Președintelui PL, Mihai GHIMPU, ținut la lansarea Partidului Liberal în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014

    (VIDEO) DISCURSUL Președintelui PL, Mihai GHIMPU, ținut la lansarea Partidului Liberal în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014

    28.10.2014  

    Stimați colegi,

    Doamnelor și domnilor,

    Dragi oaspeți,

    Stimati cetățeni!

     

    Eu votez Partidul Liberal! Și vă sfătuiesc și pe DVS să faceți același lucru!

    PL nu este un partid care a venit în situații comode și pentru comodități personale sau de partid, Partidul Liberal este veriga principală a românilor moldoveni de pe teritoriul ocupat de Rusia sovietică și PL trebuie să ducă la bun sfârșit această luptă sfântă pentru libertatea și unitatea neamului nostru! Onoarea partidului este de a lupta pentru pacea, libertatea, bunastarea, lumina, dragostea, fericirea neamului. Mândriți-vă!

    Stimați colegi!

    Ce înseamna lansarea unui partid politic în campania electorală? Aceasta înseamnă jumătate din victorie! Eu consider că am obținut mai mult, pentru că suntem partidul care luptăm pentru libertate, dreptate, adevăr și bunăstare. Noi suntem partidul care trăim cu aceleași probleme ca și cetățenii Republicii Moldova, noi trăim durerea lor, noi trăim despărțirea lor dintre mamă și fiică/ fiu, dintre soți, dintre părinți, dar noi nu suntem înțeleși. De ce? Pentru că noi ne-am asumat purul adevăr! Acel adevăr pe care l-a dat Dumnezeu tuturor popoarelor și națiunilor - faptul că am fost, suntem și vrem să fim români! În numele neamului românesc merită să luptăm pentru unirea lui Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza și a multor alți români care au luptat pentru ea.

    200 de ani Rusia țaristă, sovietică, așa-zisă „democratică" a încercat să ne distrugă ca neam, ca țară, dar n-a reușit și nu va reuși. Sângele nostru e mult mai puternic decât tancurile lor! Omul trăieste atunci când în sufletul lui bate inima adevărului, dreptății, libertății și unității familiei neamului său. Dar astăzi avem probleme care ne încurcă să mergem cu pași mai încrezuți, mai rapizi spre această libertate și unitate. Și aceste probleme, din păcate,  le-a adus democrația. Fiindcă democrația permite oricărui om să spună minciuni, să manipuleze, să fure, ajungând la putere prin votul cetățenilor. Și cum am mai spus, în 20 și ceva de ani de democrație, tot ceea ce s-a reușit este să avem guvernanți bogați și o societate săracă. Iată problema mare  care preocupă astăzi cetățenii! Nu poți construi un stat de drept și democratic cu cetățeni săraci și guvernanți bogați. Și noi, Partidul Liberal, trebuie să corectăm această nedreptate.

    Astăzi, ca niciodată,  societatea este tulburată de dușmanii noștri, prin mancurții „noștri", prin oligarhii „noștri", prin comuniștii „noștri", prin toți cei care luptă împotriva libertății noastre, și omul sărac este foarte ușor cumpărat.  

    Ce macină astăzi cel mai mult societatea noastră și distruge încrederea oamenilor în democratie și în valorile europene?

    • Sărăcia majorității cetățenilor și bogăția de miliarde a celor care au guvernat și guvernează;
    • Corupția și hoția celor care au guvernat și guvernează fie la nivel central, fie la nivel local;
    • Corupția funcționarilor din organele de drept;
    • Nedreptatea oamenilor simpli și dreptatea doar a celor de la putere și a banului;
    • Securitatea zilei de azi și de mâine (frica unui nou conflict militar declanșat de Rusia, precum cel din în 1992 și razboiul de astăzi din Ucraina);
    • Pierderea încrederii în guvernarea democratică și pledarea din nou pentru partidele comuniste și proruse;
    • Și nu în ultimul rând: Încotro merge Republica Moldova? Spre UE și NATO sau spre Uniunea Vamală, ceea ce înseamnă să n-ai mamă, să n-ai tată și să stai în genunchi în fața celor care te-au ocupat și umilit.

    Iată,  stimați colegi liberali, problemele cetățenilor și ale Republicii noastre, probleme care pot fi rezolvate doar de noi, de Partidul Liberal. De  ce? Pentru că noi, și nu alții, ne-am asumat schimbarea! Pentru că noi nu suntem falși, noi cu adevărat luptăm și muncim pentru Țară, pentru oameni! Dovadă sunt rezultatele pe care le-ați auzit și astăzi. 

    Stimați colegi,

    Sunt probleme pe care le putem rezolva doar prin puterea statului nostru, cum ar fi: combaterea corupției, contrabandei, economiei tenebre, funcționarea legii și altele. Dar  sunt probleme pe care nu le putem rezolva de unii singuri, precum dezvoltarea economică, fără de care nu pot fi rezolvate problemele sociale, garantarea păcii și securității cetățenilor. Iată de ce Republica noastră are nevoie de a se integra în UE și de a adera la NATO. Un cetățean poate sprijini valorile democratice și europene doar dacă are o viață decentă, dacă are libertate, dacă este fericit, dacă simte aceste valori. Toti cei care vorbesc de integrare UE, de democrație, dar țin cetățenii în sărăcie și nedreptate, monopolizează presă și dirijează totul - nu luptă cu adevărat pentru un viitor mai bun, ei sunt interesați de funcții și bani. Noi trebuie să facem așa încât la 30 noiembrie să punem punct pe această nedreptate care poate veni din nou doar în favoarea lor, folosind votul și încrederea cetățenilor.

    Republica Moldova nu are drum înapoi! Nu ne putem întoarce în Siberia, în case de nebuni, în gulaguri, în sărăcie și mizerie, în umilință. Republica Moldova are un singur drum, acesta este drumul european, drumul unității noastre, drumul lăsat de Dumnezeu!

    Trebuie să convingem cetățenii că anume noi suntem cei care vrem să schimbăm lucrurile. Noi promovăm libertatea, adevărul, bunăstarea pentru oameni! Iata ce trebuie să facem până la 30 noiembrie, dacă vrem să ducem schimbarea până la capăt.

     

    Stimați colegi!

    Republica Moldova ca stat, și chiar România și alte state foste sovietice, nu poate rezista în fața imperiului rus. Iată de ce noi, Partidul Liberal, având în vedere războiul de pe Nistru din 1992, anexarea Crimeii, războiul din Donbas, am decis să promovăm insistent aderarea Republicii Moldova la NATO, cu atât mai mult că nu avem piedici juridice. R. Moldova nu este stat neutru! R. Moldova nu poate fi stat neutru cu prezența armatei ocupante pe teritoriul său. Sunt convins că așa cum am avut câștig de cauză la sesizarea cu privire la Limba Română, așa vom câștiga și sesizarea cu privire la neutralitatea Republicii Moldova! Astfel noi vom putea merge spre familia NATO!  Cel mai important obiectiv acesta este,  fiindcă dacă nu aderăm la NATO, nu mai suntem nici stat independent, nu mai avem nici libertate, nici curs european, nimic. Doar NATO ne poate apăra, așa cum apără astăzi Țările Baltice, România, Bulgaria, Cehia, Slovacia și toate celelalte state foste socialiste. Noi trebuie să convingem cetățenii ca NATO NU este Rusia imperialistă. NATO este instituția care garantează pacea popoarelor care vor să trăiască într-un stat de drept și democratic. NATO nu înseamnă doar pace, dar și  libertate și bunăstare, fiindcă acestea se regăsesc doar într-un stat cu stabilitate politică și economie funcțională. Acolo unde este NATO vin și investitori, pentru că ei sunt siguri că banii lor sunt protejați. Iată problema pe care trebuie s-o rezolvăm noi, liberalii! Așadar, în fiecare minută, peste tot - cu PL în familia NATO și UE!

     

    De ce trebuie să votăm PL, dar nu alte partide?

    Cetățenii au avut posibilitatea să facă o analiză a actului guvernării când PL făcea parte din AIE-1 și AIE-2, ce guvernări au fost până la AIE-1 și AIE-2, și ce guvernare are acum republica, după ce PL a fost izolat, exclus din actul guvernării. Două lucruri răsunătoare pe care le cunoaște fiecare - Banca de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău. Spălări de bani de miliarde! Iată de ce cetățenii trebuie să voteze Partidul Liberal!

    Stimați indeciși,

    Nimeni nu pune la îndoială faptul că avem multe probleme, dar gândiți-vă că DVS puteți fi cei care împlingeți R. Moldova spre Uniunea Vamală, spre Putin, ori puteți ajuta Republica Moldova să meargă în continuare spre UE și NATO!

    Și eu am, stimați indeciși, nemulțumirile mele. Și mie nu-mi plac multe, dar aceștia suntem noi, orice guvernare vine din sânul poporului din care face parte. Avem guvernarea pe care o merităm! Și dacă stau lucrurile așa, a lăsa mâinile în jos și a fi nemulțumit înseamnă a fi părtaș la hoții, corupție, la drumul spre Uniunea Vamală, spre anarhie, spre hoție, spre umilință. Așadar, vă rog, stimați cetățeni indeciși, faceți alegerea corectă și vă veti convinge că problemele pot fi soluționate! Doar votând PL, pentru că doar noi garantăm integrarea în UE și aderarea la NATO!

    De ce PL,  și nu alte partide?

    • PL garantează pacea, securitatea și bunăstarea prin aderarea la NATO și integrarea în UE;
    • PL, prin investiții în economia republicii, locuri de muncă și scutiri de impozite, oferă posibilitate celor plecați la muncă peste hotare de a se reuni cu familiile lor;
    • PL, printr-o politică fiscală eficientă, prin investiții și prin combaterea corupției și economiei tenebre, aduce tinerilor locuri de muncă bine plătite și oamenilor de la sate apă și canalizare, drumuri asfaltate și iluminate;
    • PL promovează și garantează asumarea identității și demnității românești, prin decretarea zilei de 28 iunie 1940 - zi de ocupație sovietică, oficializarea limbii române, condamnarea crimelor regimului comunist de ocupație, desecretizarea arhivelor KGB ș.a.
    • PL are o echipă de candidați competenți și curați, care nu se folosesc de funcția publică pentru avantaje personale.

    Numai o guvernare cinstită poate rezolva problemele pe care le are societatea noastră, și această echipă suntem noi, Partidul Liberal! Vă mulțumesc că ne-am unit cei care iubim țara și omul, libertatea și dreptatea, adevărul și bunăstarea! Sângele nostru este românesc și curge prin venele tuturor celor care vorbesc limba română - fie ardelean, bănățean, moldovean, bucovinean, și noi conștientizăm că doar împreună suntem o putere, doar împreună putem avea un viitor mai bun! Când este cel mai fericit copilul? Când mama este lângă el! Mama noastră este Țara pe care ne-a dat-o Dumnezeu, Țara tuturor ROMÂNILOR, iată de ce trebuie să fie mama și copilul împreună! Aceasta este politica PL! Drumul nostru este Chișinău, București, Bruxelles, Strasbourg, care pentru noi se va încheia cu „toate drumurile duc spre o singură națiune, o singură țară"

    Stimați colegi,

    Nu vreau să mă gândesc la faptul că vom permite și vom admite să avem o guvernare prorusă. Cred că DVS conștientizați și vedeți câți bani alocă Rusia, prin cosmopoliții săi, pe concerte, pentru a cuceri din nou acest teritoriu, nu cu tancul, dar cu votul. De aceea, stimați colegi, va rog, vorbiți cu oamenii să nu meargă după cei care le organizează concerte, le aruncă macaroane, bani, le promit că îi vor băga pe toți la pușcărie. Să mergem înainte, să menținem acel vot care a fost în 2009 - 2010, să-l dublăm poate. Este an istoric, crucial pentru Republica Moldova, dar și pentru noi, liberalii, fiindcă noi luptăm și pentru libertatea și unitatea neamului nostru. Și noi trebuie să facem totul pentru ca cetățenii să voteze Partidul Liberal. Doar așa putem continua construcția drumurilor, canalizării, iluminării, dezvoltarea satelor și doar așa putem crește economia! Doar în cadrul UE și NATO putem avea o economie funcțională! Nu în cadrul Uniunii Vamale!

    Cu PL în lupta pentru LIBERTATE!

     Cu PL în lupta pentru DREPTATE!

    Cu PL în lupta pentru BUNĂSTARE!

    Cu PL în lupta pentru VICTORIE!

    Cu PL în familia NATO și UE!

    Victorie Partidului Liberal! Victorie Republicii Moldova!

    Vouă, stimați colegi, vă doresc sănătate, succes și să ridicați și dupa 30 noiembrie aceste drapele ale libertații, dreptății, adevărului și bunăstării!

    VOTĂM PL! VOTĂM NATO ȘI UE!

     

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal,

    Deputat

     

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com