• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal cere ajutor Comisiei Europene pentru producătorii autohtoni afectați de embargoul rusesc

    Partidul Liberal cere ajutor Comisiei Europene pentru producătorii autohtoni afectați de embargoul rusesc

    23.10.2014  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a trimis astăzi, 23 octombrie, o scrisoare Președintelui Comisiei Europene, E.S. Jean-Claude Juncker, și Comisarului pentru Comerț, E.S. Cecilia Malmstrom, solicitând ajutor pentru producătorii autohtoni.

    În scrisoare, Președintele PL accentuează că embargoul rusesc la fructe a fost impus în plin sezon de vară, iar producătorii noștri sunt confruntaţi cu riscul compromiterii recoltei de mere, pentru că nu există o capacitate necesară de păstrare, iar fabricile de prelucrare sunt suprasaturate. În aceste condiții, Mihai Ghimpu, Președintele PL, a solicitat respectuos examinarea posibilității revederii condițiilor de import a merelor moldovenești pe piețele UE, în vederea excluderii „prețului minim la intrare".

    Menționăm că Uniunea Europeană a scutit merele moldovenești de taxele vamale, încurajând astfel pătrunderea acestor produse pe piețele UE, dar a păstrat „un preț minim de intrare" (preț indicativ), la care se aplică TVA.

     

    Găsiți atașată scrisoarea.

     

    Serviciul de presă al PL

    23 octombrie 2014

     

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com