• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Îmbunătățirea vieții parentale în RM sau concilierea vieții personale cu cea profesională

    Îmbunătățirea vieții parentale în RM sau concilierea vieții personale cu cea profesională

    17.09.2014  

    În data de 16 septembrie, anul curent, Prim-vicepreședinta PL, vicepreședinta Comisiei cultură, educație, cercetare, sport și mass - media din Parlament, Corina Fusu, a participat în calitate de vorbitor la Conferința Reformarea concediului parental și politicile de conciliere a vieții profesionale cu viața personală”.
    Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Suediei, iar participanții au pus în discuție și experiența suedeză privind reformarea concediului pentru creșterea copilului - în special în ceea ce privește faptul Suedia are în prezent cele mai generoase politici pentru concediul de creștere a copilului în lume.

    În cadrul acestui eveniment,  Corina Fusu a adus la cunoștință despre amendamentele propuse de către deputații fracțiunii parlamentare PL la Codul Educației și Codul Muncii și sesizarea privind constituționalitatea mai multor prevederi ale Legii 332 din 23.12.2013,  privind îndemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale. Datorită acestei sesizări  nu au fost admise modificări prin Legea 50 din 24.03.2014,  care, dacă ar fi fost aprobate, ar fi dus la înrăutățirea situației materiale a beneficiarilor acestor îndemnizații pentru creșterea copilului până la vârsta de trei ani. Deși reprezentanții Guvernului au invocat deficiența Bugetului de Stat, D-na Fusu a ținut să sublinieze : „Totul se poate face dacă este voință, și dacă s-au găsit milioane pentru achitare exclusivistă a unui agent economic, SRL Glorinal, se pot găsi bani și pentru concediile taților. Trebuie de stabilit corect prioritățile”.
     
    Serviciul de presă al PL
    17 septembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com