• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (FOTO)„Rogozin și Vova, plecați din Moldova!”

    (FOTO)„Rogozin și Vova, plecați din Moldova!”

    21.08.2014  

    Tineretul Liberal a protestat împotriva vizitei lui Dmitri Rogozin la Chișinău. Membrii Organizației de Tineret a Partidului Liberal l-au întâmpinat pe D. Rogozin la Aeroportul Internațional Chișinău, unde a aterizat avionul cu care a zburat vicepremierul rus, nu cu pâine și sare, așa cum este tradiția românească, ci cu votcă și arme (jucării)!

    Începând cu ora 16:00, tinerii liberali au dat start acțiunii de prostest și flashmob-ului ANTI-Rogozin. Aceștia au venit „înarmați" cu pancarte „Rogozin și Vova, plecați din Moldova!", „Рогозин, давай до свидания! (traducere: Rogozin, hai, la revedere!)" ș.a. și au scandat: „Armata rusă afară!", „Rogozin, afară din Moldova!" etc.

    Pentru a reflecta situația creată de Federația Rusă, câțiva tineri liberali au purtat uniforme militare sovietice, având arme de jucării în mâini, ceea ce simbolizează agresiunea militară provocată de către Rusia. De asemenea, alți tineri liberali îmbrăcați în haine tradiționale au stat în spatele unei tarabe improvizate cu struguri și legume, făcând referință la embargoul impus Republicii Moldova de către Federația Rusă. Unul dintre liberali s-a deghizat în Rogozin, purtând la acțiunea militară chipiu militar, uniformă militară și a ținut în mâini un tanc (jucărie).

    La eveniment au participat și reprezentanți ai conducerii PL - Valeriu Munteanu, vicepreședinte al PL, Ion Apostol, secretarul general al Partidului. De asemenea, a participat și  Președintele Clubului Studenților Liberali, Ion Purice Nistor.

    Valeriu Munteanu a menționat în cadrul evenimentului organizat de către Tineretul Liberal că „Rogozin a venit la Chișinău să șantajeze și să amenințe Republica Moldova. Pentru toate embargourile impuse de Moscova, Rogozin nu ar trebui să aibă dreptul să pășească pe teritoriul Republicii Moldova și să fie declarată persoană non grata".

    Tineretul Liberal condamnă faptul că autoritățile de la Chișinău au permis lui Rogozin să intre în R. Moldova, deși acesta a făcut mai multe declarații împotriva statului, a încurajat separatismul, s-a implicat în chestiunile interne ale republicii, a insultat cetățenii prin declarații arogante, luându-i în derâdere.
    La acțiunea de protest au participat peste 50 de persoane - tineri liberali, precum și membri și simpatizanți ai Partidului Liberal.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com