• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Un nou club liberal constituit la Dublin, Irlanda.

    Un nou club liberal constituit la Dublin, Irlanda.

    20.08.2014  

    Un nou club liberal a fost constituit la Dublin, Irlanda. La inițiativa comitetului organizatoric de formare a clubului, duminică, 17 august 2014, a fost organizată ședința de constituire a Clubului Liberal Dublin, unde a fost aleasă conducerea clubului. În funcția de președinte a fost votată, în unanimitate, Olesea Stamati, în funcția de vicepreședinte - Natalia Captari, iar în funcția de secretar -Victoria Nistor.

    În cadrul ședinței, cei prezenți au abordat diferite subiecte ce țin de situația social-politică din RM, situația cetățenilor RM din diasporă și implicarea acestora în asigurarea bunului curs de dezvoltare al republicii pe calea integrării europene, importanța participării la vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, precum și ulterioara activitate a clubului.

    Olesea Stamati, președinta Clubului Liberal Dublin, a mulțumit celor prezenți pentru participare la ședință  și pentru atitudinea responsabilă față de concetățenii noștri, fie aflați în republică sau în afara ei, și față de viitorul european al republicii.  „Prin constituirea Clubului Liberal Dublin, ne propunem ca scop promovarea valorilor și principiilor liberale: libertatea, adevărul, dreptatea și bunăstarea, valori pe care Partidul Liberal și-a concretizat mereu acțiunile. În acest sens  avem certitudinea că și vocea noastră poate fi auzită și putem realiza Schimbarea până la capăt, deoarece Partidul Liberal a fost mereu conștient de importanța conlucrării intense cu diaspora și a întreprins mereu acțiuni responsabile în raport cu cetățenii noștri aflați la muncă sau la studii în afara republicii. Diaspora reprezintă un motor de dezvoltare al republicii, astfel prin acțiunile și activitățile noastre, a Clubului Liberal Dublin, putem contribui la mobilizarea  concetățenilor noștri în vederea participării active în viața social-politică a republicii  și la  coagularea unui spirit comunitar responsabil. De asemenea trebuie să conștientizăm importanța participării active a Diasporei  la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Acest segment al populației RM, care constituie un număr foarte mare,  poate avea un cuvânt puternic în favoarea democrației și a cursului european.  Astfel importanța mobilizării tuturor în vederea înregistrării fiecărui cetățean aflat în afara republicii pe site-ul www.alegator.md, nu poate fi neglijată. Deoarece  numărul celor înregistrați este decisiv pentru deschiderea secțiilor de votare".

    Vitalie Codrean a vorbit despre necesitatea colaborării cu alte organizaţii, stabilirea și dezvoltarea unor relații de colaborare, susținere, cu alte organizații și instituții din RM, în vederea susținerii copiilor din familii social vulnerabile din RM.

    Natalia Captari a propus de asemenea, organizarea unui eveniment cu prilejul sărbătorii "Limba noastră - cea română". "Anul acesta ne putem bucura cu adevărat de această frumoasă sărbătoare, lucru datorat Partidului Liberal, pentru efortul și munca mereu neobosită pentru a aduce limba română, oficial, acasă. Îndreptăm înaltele sentimente de gratitudine și apreciere deputaților PL, Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega, Boris Vieru, care au reușit să realizeze o dorință mare și mult durută a românilor-moldoveni din republica noastră", a mai adăugat Natalia Captari.

    Cei prezenți au purtat, de asemenea, discuții deschise despre situația actuală din RM, posibilitatea și necesitatea participării active a fiecăruia dintre noi în viața politică a republicii, lucru ce poate determina, în sens pozitiv, realizarea obiectivului european și poate asigura Libertatea, Dreptatea, Adevărul și Bunăstarea fiecărui cetățean. Departamentul Imagine și Comunicare al PL20 august 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com