• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Clubul Liberal Viena - Împreună suntem o forță care va duce schimbarea până la capăt

    Clubul Liberal Viena - Împreună suntem o forță care va duce schimbarea până la capăt

    11.08.2014  
    Duminică, 10 august, curent, a avut loc ședința lărgită a Clubului Liberal Viena, la care au participat câteva zeci de basarabeni stabiliți în Austria. La eveniment a participat și Alina Zotea, consilierul titular al Deputatului Mihai Ghimpu, care a vorbit celor prezenți, despre strategiile de comunicare în campania electorală a unui partid.

    Silvia Zotea, Președintele Clubului Liberal Viena, a adresat un călduros salut și sincere mulțumiri basarabenilor implicați activ în activitatea Clubului Liberal Viena. Președintele CL Viena ia îndemnat pe cei prezenți la eveniment să consolideze numărul membrilor echipei liberale din Viena, „Cu cât mai mulți vom fi, cu atât mai ușor ne va fi să facem schimbarea până la capăt pe care o așteaptă cetățenii Republicii Moldova” a mai menționat Silvia Zotea.

    Alina Zotea a menționat despre importanța alegerilor din luna noiembrie a anului curent, despre necesitatea moldovenilor din diaspora de a se  înregistra pe site-ul www.alegator.md - înregistrare prealabilă online a cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, care va permite stabilirea concentraţiilor majore de alegători în vederea constituirii secţiilor de votare. Datele obţinute prin intermediul aplicaţiei online vor permite Guvernului să propună un număr şi o amplasare a secţiilor de votare necesare şi suficiente în străinătate pentru asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare. Alegătorii pot să se înregistreze cel târziu cu 40 de zile înainte de ziua alegerilor, a mai menționat Alina Zotea.

    Totodată, cei prezenți s-au familiarizat cu activitatea Partidului Liberal, despre numeroasele întâlniri cu cetățenii a deputaților Partidului Liberal în luna iunie și iulie a acestui an, despre agenda parlamentară a PL, dar și de activitatea Dlui Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal și a lui Dorin Chirtoacă, Primarul general al mun. Chișinău.

    Vitalie Bria, secretarul Clubului Liberal Viena a menționat importanța Cluburilor Liberale din Europa, pentru realizarea obiectivelor comune a imigranților, dar și importanța implicării cetățenilor aflați departe de casă  în rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă societatea RM.

    Olesea Juganaru, a vorbit despre tânăra generațe, despre educația primită de la părinți, ea singură la rîndul Ei provine dintr-o familie liberală, unde valorile naționale, valorile românești sunt sfinte și cu care se mândrește.

    Cei prezenți au făcut schimb de opinii referitor la situația socio-politică din Republica Moldova, Alexandra Pitlic a vorbit despre criza majoră din Ucraina și consecințele apărute în urma agresiunii ruse care  a făcut din țara vecină o zonă de instabilitate în zona Mării Negre.

    La final Anatol Voinu si Victor Raileanu au propus un obiectiv major pentru CL și anume cel de implicare a tinerilor în cadrul Clubului Liberal Viena, ca o pistă de lansare în viața publică, dar și o consolidare a încrederii între Diaspora și Statul lor de baștină de unde provin.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    11 august 2014

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com