• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  „Suntem TINERI și NE PASĂ!”

    „Suntem TINERI și NE PASĂ!”

    01.08.2014  
    Vineri, 1 august, dis-de-dimineață, zeci de tineri înarmați cu ciocane, perforatoare, șurubelnițe, hârtie abrazivă, pensule, vopsea și alte materiale au venit în scuarul Catedralei din centrul Chișinăului, unde la initiativa Tineretului Liberal, împreună cu Clubul Studenților Liberali și Clubul Liceenilor Liberali, au curățat și vopsit tabla de șah.

    Astfel, în perioada de vacanță, membrii Tineretului Liberal au decis să îmbine utilul cu plăcutul și s-au consolidat întru realizarea unei acțiuni frumoase pentru orașul lor drag - Chișinău. În decursul a două săptămâni, tinerii liberali vor curăța și vopsi toate cele cinci table de șah, instalate în capitală, și anume - în parcul Valea Morilor, parcul Afgan, parcul „La izvor”, parcul Valea Trandafirilor și cea din sectorul Ciocana, instalată în apropierea Direcției de Învățământ.

    Ion Purice, Președintele Clubului Studenților Liberali, a menționat importanța acțiunii, deoarece șahul este un joc ce dezvoltă gândirea strategică, bucurându-se de o largă popularitate în întreaga lume, dar și în republica noastră, unde avem mai mulți campioni și laureați ai turneelor naționale și internaționale de șah.

    Mihai Pașcovschi, secretarul general al Tineretului Liberal, a ținut să accentueze importanța conștientizării tuturor locuitorilor Chișinăului că toate lucrurile frumoase care sunt realizate la Chișinău trebuie să fie păstrate și îngrijite.  „Acțiunea civică la care participă azi Tineretul liberal este o acțiune bună care trebuie susinută de cetățeni, iar acest exemplu ar fi bine să fie urmat de toți cei cărora le pasă de orașul unde s-au născut și locuiesc – Chișinău”, a mai menționat Mihai Pașcovschi.

    Amintim că tabla gigant a fost amplasată pe 8 august 2012 în scuarul Catedralei cu suportul Primăriei municipiului Chișinău. Aceasta are mărimea de 4x4 metri, iar figurile, confecționate din lemn de pin, ajung să cântărească și 13 kg.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    1 august 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com