• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ialoveniul continuă să susțină Partidul Liberal!

    Ialoveniul continuă să susțină Partidul Liberal!

    28.07.2014  
    Deputații Partidului Liberal – Mihai Ghimpu, Corina Fusu, Valeriu Munteanu și Gheorghe Brega - au participat la o întrunire cu cetățenii din localitățile r. Ialoveni,  duminică, 27 iulie 2014. Evenimentul a avut loc în satul Răzeni şi a fost organizat de către Filiala Teritorială  PL Ialoveni, în frunte cu Vladimir Cernat, Președintele Organizației.
    Întrunirea s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură din localitate, edificiu ridicat în anul 1937 de Ion Inculeț, Președintele Sfatului Țării - Forul legislativ care a votat Unirea Basarabiei cu România în anul 1918.
     
    Mihai Ghimpu le-a vorbit participanților despre situația politică actuală,  avantajele aderării la NATO și integrării în UE, dar și despre prioritățile și realizările Partidului Liberal. „Partidul Liberal,  în toți acești ani - din 2010 până în prezent, fie la guvernare sau nu, a reușit să își îndeplinească în proporție de 70% programul electoral. La 30 noiembrie, curent, trebuie să susținem cursul european, trebuie să votăm politicieni cinstiți, pentru că Republica Moldova are nevoie de guvernare cinstită. Republica Moldova are încă multe probleme, printre care: lipsa locurior de muncă, salariile și pensiile sunt mici, prețurile sunt în creștere, mulți cetățeni au plecat în căutarea unui trai mai bun, însă toate aceste probleme pot fi rezolvate doar dacă vom continua să mergem pe drumul ales în 2009-2010, votând pentru cursul european. R. Moldova se poate ridica în picioare doar cu sprijinul Uniunii Europene”, a menționat Președintele Partidului.

    În alocuțiunea sa, Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, a reiterat poziția fermă a Partidului Liberal ca Republica Moldova să părăsească zona obscură numită CSI.  „Cum este posibil ca una dintre părţile semnatare ale acordului de constituire a CSI, şi anume Rusia, să ocupe o parte a teritoriului suveran al Ucrainei şi,  ulterior,  să-l anexeze? Acesta este exemplul cel mai elocvent că această comunitate nu funcționează, iar toate sforile sunt trase de la Moscova”, a accentuat Valeriu Munteanu.

    Corina Fusu, Președinta Organizației Femeilor Liberale, i-a îndemnat pe locuitorii din Ialoveni să lupte în continuare – „mesajul Partidului Liberal trebuie să ajungă în fiecare localitate, la fiecare cetățean, doar așa adevărul  va triumfa. Ialoveni este raionul care a susținut masiv obiectivele și echipa Partidului Liberal la alegerile din 2010”.
     Mesajul Corinei Fusu adresat femeilor din sală le-a îndemnat pe acestea să se implice activ în toate sferele de activitate din societate.

    Deputatul Gheorghe Brega a vorbit celor prezenți despre gravele probleme și abateri din sistemul sănătății din Moldova - „dacă vreți să nu mai fiți umiliți, renunțați să mai dați mită. Orice medic care își iubește meseria nu va cere bani, dar va trata bolnavul”,  a accentuat Deputatul Gheorghe Brega, răspunzând la întrebările cetățenilor legate de polițele de asigurări, probleme cu care se confruntă cetățenii atunci când merg la spital ș.a.

    La finalul întrunirii, Președintele PL le-a mulțumit celor prezenți pentru primirea căldurosă  și  i-a îndemnat pe tineri să continue lupta pentru un viitor la ei acasă. Totodată, Mihai Ghimpu s-a adresat elevilor prezenți cu un îndemn ca să obțină succese remarcabile la învățătură,  întrucât „doar prin studii putem să creștem o generație tânără care va ști să facă dreptate, pentru ca să avem o viață decentă.”.
    Evenimentul a fost încheiat de Iana, o fetiță de 4 anișori care a recitat câteva catrene din poemul „Luceafărul” , scris de Mihai Eminescu.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    27 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com