• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Locuitorii din r. Sângerei își doresc schimbarea până la capăt alături de PL

    Locuitorii din r. Sângerei își doresc schimbarea până la capăt alături de PL

    21.07.2014  
    În după-amiaza zilei de 20 iulie 2014, mai mulți locuitori din r. Sângerei au participat la o întrunire cu conducerea Partidului Liberal, care a avut loc în satul Sângereii Noi. La eveniment au participat deputații PL - Mihai Ghimpu, Președintele PL, Corina Fusu, vicepreședintă PL, Valeriu Munteanu, vicepreședinte PL și Gheorghe Brega. Evenimentul a fost organizat de Grigore Condorachi, Președintele Organizației Teritoriale PL Sângerei și Mihai Cebanu, consilier municipal, responsabil din partea Biroului Politic al PL de activitatea OT PL Sângerei. La întâlnirea cu cetățenii din Telenești a participat și Mihai Moldovanu, vicepreședinte PL, Președintele OT PL Botanica, Șeful direcției Sănatate a mun. Chișinău.

    În discursul rostit în fața locuitorilor din Sângerei, Mihai Ghimpu, Președintele PL, s-a arătat extrem de bucuros pentru primirea caldă de care au avut parte. „Stimați cetățeni, vă mulțumesc că ați acceptat să ne vedem azi, este foarte important ca mesajul PL să ajungă direct la cetățean”. Liderul PL a vorbit cu regret despre situația satelor pline de oameni gospodari, dar care sunt uitate de guvernare. „Mergând spre Sângerei, am văzut câmpii bogate și foarte multe sate sarace. De ce se întâmplă aceasta? Pentru că celor de la guvernare nu le pasă de problemele oamenilor de rând, ei au interesele lor”, a menționat Liderul PL.
    Întrebat de cetățeni care este poziția Partidului Liberal în legătură cu evenimentele din Ucraina, Mihai Ghimpu a afirmat că ceea ce se întîmplă în statul vecin este o tragedie. „Cum s-a ajuns ca fratele rus să împuște în fratele ucrainean? Acesta este o dovadă în plus că Kremlinul și Vladimir Putin nu se pot împăca cu ideea că ucrainenii s-au trezit și au ales vectorul european ca model de dezvoltare și integrare”.

    Deputatul liberal Gheorghe Brega s-a referit la problemele sociale cu care se confruntă cetățenii de la sate și ineficiența sistemului de ocrotire a sănătații. Liberalul a atenționat că corupția, dar și lipsa transparenței din cadrul Ministerului Sănătății duc la prăbușirea întregului sistem medical din republică, afectând cetățenii, care și așa o duc foarte greu și care nu au nici un sprijin. „Nu trebuie să d-ați mită atunci când mergeți la un control medical! Astfel nu faceți decât să încurajați corupția în instituțiile medicale”, a accentuat Gheorghe Brega, care este medic-chirurg de profesie.

    Valeriu Munteanu, care până în anul 2009 a fost Primar al satului Floreni, a explicat celor prezenți importanța colaborării dintre cetățean și administrația publică locală. „Avem nevoie de funcționari onești, care să cunoască problemele comunităților pe care le administrează, iar cetățeanul ar trebui să aibă încredere, iar unde sunt furturi și delapidări - să ia atitudine. Valeriu Munteanu a mai menționat că deputații liberali au luat de fiecare dată atitudine și au sesizat Curtea Constituțională referitor la deciziile păguboase adoptate de actuala Coaliție de guvernare, astfel statului i-a fost reîntoarse în buget peste 300 milioane de lei.

    La final, conducerea PL a mulțumit celor prezenți, dar și organizatorilor, pentru oportunitatea de a participa la o întâlnire cu cetățenii din Sângerei și a discuta problemele și nevoile acestora, precum și de a expune mesajul și obiectivele Partidului Liberal.

    Menționăm, Conducerea PL a participat la mai multe întâlniri cu cetățenii în diferite localități din republică – Orhei, Cornești(Ungheni), Mereni(Anenii Noi), Călărași, Hâncești, Slobozia-Dușcă(Criuleni), Brânzenii Noi(Telenești) ș.a.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    21 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com