• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea Partidului Liberal – alături de cetățenii din r. Telenești

    Conducerea Partidului Liberal – alături de cetățenii din r. Telenești

    21.07.2014  
    Duminică, 20 iulie 2014, în comuna Brânzenii Noi, Telenești, conducerea Partidului Liberal a participat la o întrunire cu cetățenii din localitățile r. Telenești. La eveniment au participat locuitori din satele r. Telenești și din orășelul Telenești, care au vrut să discute față-n-față cu deputații Partidului Liberal: Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, vicepreședinte al PL, Corina Fusu, vicepreședintă PL, președinta OFL, Gheorghe Brega, deputat PL.  La întrunire a fost prezent și Mihai Moldovanu, vicepreședinte al PL, Șeful Direcției sănătate al mun. Chișinău. Evenimentul a fost organizat de către Valerian Bejan, Președintele Organizației Teritoriale PL Telenești, care mai este și vicepreședinte al r. Telenești.

    În deschiderea evenimentului, Valerian Bejan a menționat despre activitatea organizației PL din Telenești, despre acțiunile întreprinse de dumnealui în calitate de vicepreședinte de raion, întru soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii din r. Telenești. „În raionul Telenești Partidul Liberal este reprezentat de șase primari, cinci consilieri în Consiliul Raional Telenești și patruzeci și șase de consilieri locali”, a afirmat Valerian Bejan.
    Referindu-se la situația politică din republică, dânsul  a accentuat că „un popor care votează corupți nu este victimă, dar este complice. Noi avem datoria să luptăm, noi, liberalii, niciodată nu am pus în față interesul personal”.

    Mihai Ghimpu s-a adresat către locuitorii din Telenești cu un mesaj în care a accentuat cât de important este ca cetățenii, odată și odată, să facă diferența dintre politicienii corupți, cu interese personale sau care se „închină” Kremlinului, și adevărații patrioți ai acestui pământ, care de mai mult de două decenii luptă pentru cauza neamului românesc. „A venit timpul ca poporul să se ridice din genunchi, anume poporul este cel care formează puterea legislativă, ei sunt adevărații conducători, și nu invers, cum consideră unii, imediat după ce au ajuns în fotolii confortabile”, a menționat Președintele liberalilor. „Popor sărac și guvernare bogată! Aceasta este cea mai mare tragedie prin care trece Republica Moldova”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Valeriu Munteanu, unul din cei mai activi deputați din această legislatură, a reiterat importanța participării în număr mare la alegeri, „doar astfel vom fi siguri că va fi dus până la capăt cursul european al R.Moldova, început de PL încă din 2005, iar idealul de reîntregire a neamului românesc va fi realizat”. Totodată, tânărul deputat a menționat că datorită votului acordat Partidului Liberal avem drumuri din ce în ce mai bune în r. Telenești, dar și în întreaga republică - „susținerea pe care ne-ați acordat-o în 2010 a transformat Republica Moldova într-un adevărat șantier de lucru, sute de localități încep să se schimbe la fața, construcția rețelelor de apă și canalizare, iluminare stradală, construcția de gradinițe și creșe vor face din R. Moldova un punct important pe harta Europei”.

    Femeile mereu au un imbold împortant pentru bărbați ca să meargă înainte spre schimbare, evoluție și succes, astfel și-a început discursul Corina Fusu, președinta OFL. „Dacă de 20 de ani toate guvernările nu au făcut nimic ca femeile să fie egale în drepturi cu bărbații, săptămâna trecută a fost adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la egalitatea de gen, acum să vedem dacă guvernarea va avea voință politică să susțină acest proiect în lectură finală”, a afirmat Corina Fusu. 
    Referindu-se la noul Cod al Educației, adoptat recent de către Parlament, Președinta OFL a subliniat că „ne mândrim că limba româna a juns în sfârșit în noul Cod, în cel puțin trei articole este stipulat expres că limba româna va fi obligatorie pentru toți elevii, iar limba rusă, engleza și franceză vor fi considerate limbi pe care elevii le vor studia ca opțiune”.

    Răspunzând la întrebările venite de la cetățeni, deputatul Gheorghe Brega i-a încurajat pe cei prezenți să fie atenți la cei care azi guvernează, fie la Chișinău, fie în orașe sau alte localități. „Banii care vin în localități nu sunt banii celor care guvernează, sunt banii cetățenilor, colectați din taxe și impozite. Sunt bani primiți sub formă de grant pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, nu pentru cei care îi administrează”. Referindu-se la activitatea PL în diaspora, Gheorghe Brega a menționat că diaspora este salvatoarea cursului european al R. Moldova – „ar trebuie ca toți cetățenii să ia exemplu”.

    La întrunire au participat peste 400 cetățeni din toate localitățile r. Telenești, care au avut parte și de un moment cultural, oferit de membrii ansamblului folcloric „Mugurașii” din comuna Brânzenii Noi.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    21 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com