• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Social Media Training

    Social Media Training

    05.07.2014  
    Sâmbătă, 5 iulie 2014, Departamentul IT al Partidului Liberal a organizat un training de instruire pentru  membrii liberali din toate Organizațiile Teritoriale ale Partidului Liberal cu tema: "Social Media". La training au participat și reprezentanți ai Clubului Studenților Liberali, Clubului Liceenilor Liberali și Organizației Femeilor Liberale.

    Evenimentul a fost deschis și moderat de Alina Zotea, Șeful Departamentului IT al Partidului Liberal, seminarul fiind conceput ca un eveniment dublu: în prima parte a programului formatorii au venit cu precizări despre importanța utilizării rețelelor sociale. În a doua parte, participanții s-au axat pe experiențele lor ca utilizatori ai rețelelor de socializare, dar și dezvoltarea de noi pagini, care ar putea mai ușor să transmită mesajul Partidului Liberal.

    La seminar au participat, în calitate de invitați, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Ion Apostol, Secretar General al Partidului Liberal, iar în calitate de  traineri – Diana Răileanu, blogger, Octavian Apostol, manager companie privată, Ionel Pușcaș, ofițer de presă, Departamentul Imagine și Comunicare al Partidului Liberal, Pavel Pânzari, ofițer de presă, Departamentul Imagine și Comunicare al PL, responsabil de fotografierea/filmarea evenimentelor partidului.

    În cadrul evenimentului, Mihai Ghimpu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru participanți și a accentuat că „internetul este a doua sursă de informație pentru cetățeni, după împortanță, fiind surclasată de TV, iar pentru Partidul Liberal reprezintă singurul mijloc de transmitere a mesajului, veridic și nedistorsionat, către cei peste 1 milion și jumătate de utilizatori de internet din Republica Moldova”.

    În deschidere, Alina Zotea a vorbit despre impactul pe care la avut internetul. Datorită acestui instrument mondial de comunicare, numit şi „supermagistrala de informaţii“, avem acces la știri, statistici și opinii cu privire la o multitudine de subiecte. Totodată folosirea internetului presupune primirea şi transmiterea de informaţii. Deşi avem libertatea de a primi şi de a transmite informaţii, avem şi responsabilitatea de a ne asigura că acestea sunt exacte şi morale.

    Octavian Apostol, manager, specialist IT și unul din liderii Tineretului Liberal,  a accentuat avantajele utilizării Facebook-ului și a menționat că „internetul este un veritabil instrument de comunicare și de transmitere a mesajelor grupurilor de țintă alese”.

    Ionel Pușcaș le-a explicat participanților la training pașii creării unor pagini/profiluri pe facebook și alte rețele de socializare, precum și modalități simple de a crea evenimente, de a invita prieteni, de ale promova cu surse minime financiare și timp.

    Diana Răileanu, blogger, le-a vorbit  participanților la training despre scrierea corectă a unui articol, necesitatea respectării regulilor și normelor gramaticale, pentru ca un articol să fie bine structurat. „Un articol trebuie să fie clar și ușor de înțeles, acesta trebuie să acopere întregul subiect și să meargă până la un nivel suficient de detaliere, să fie redactat corect din punct de vedere gramatical și trebuie să fie evitat excesul de anglicisme sau construcțiile de frază preluate din alte limbi”, a menționat în legătură cu acest subiect Diana Răileanu.

    Pavel Pânzari a vorbit celor prezenți despre importanța imaginilor în transmiterea unui mesaj - „Imaginile nu numai ca îmbogățesc un material din punct de vedere estetic, dar aduc și o nota importanță și credibilitate. Iar credibilitatea înseamnă succes”.

    La finalul training-ului, Ion Apostol, Secretarul General al PL, și Alina Zotea, managerul proiectului, au înmânat diplome de participare celor prezenți, dorindu-le  „semnal wireless bun și gânduri pozitive”.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    5 iulie 2014
                                                                                                                                                 Departamentul Imagine și Comunicare al PL
                                                                                                                                                                                                           5 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com