• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputaţii PL susțin mass-media

    Deputaţii PL susțin mass-media

    16.05.2014  
    Domnului Igor CORMAN, 
    Preşedintele Parlamentului RM
    Biroului Permanent al Parlamentului RM
    După revenirea parlamentarilor în sediul renovat,  jurnaliştii nu mai au acces în sala de şedinţe şi sunt nevoiţi să stea înghesuiţi într-o sală separată, unde secvenţele video sunt selectate de către tehnicienii Parlamentului. Astfel, cameramanii nu pot filma de sine stătător ședințele plenare și nici nu au control asupra cadrelor de filmare a imaginilor transmise pe monitoare. Aceste condiții tehnice constituie un impediment în exercitarea activității jurnaliștilor, ceea ce reprezintă limitarea accesului cetățenilor la informație veridică, din prima sursă, iar produsul media poate fi considerat unul cenzurat, prin urmare, manipulatoriu.
    Ținem să menționăm că în 2010 a fost adoptată Legea privind Libertatea de exprimare nr. 64 din 23.04.2010 care la Art.4 prevede în mod expres că „Statul garantează libertatea de exprimare a mass-mediei și nimeni nu poate interzice sau împiedica mass-media să răspândească informații de interes public”. Această lege a fost înalt apreciată de către comunitatea internațională și experții în domeniu, astfel  Parlamentul RM trebuie să fie un exemplu în respectarea acestei legi.
    În aceste condiții solicităm să ne prezentați în scris, în termenul stabilit de lege, rezultatele examinării chestiunii cu privire la accesul jurnaliștilor în sala de ședințe a Parlamentului.
    Deputații în Parlament:
    Mihai GHIMPU
    Corina FUSU
    Valeriu MUNTEANU
    Gheorghe BREGA

    16 mai 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com